Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Αντικύθηρα: Βασιλόπιτα και εκλογές

Οι περισσότεροι Αντικυθήριοι της Αττικής ήταν εκεί. Στο κέντρο του Πειραιά (Γούναρη 21), για να κόψουν την βασιλόπιτα τους και να κάνουν εκλογές. Κι ήταν περισσότερα από 150 άτομα. Κοντά τους κι αρκετοί φίλοι τους και τρεις βουλευτές: Κώστας Κατσαφάδος (Ν.Δ.), Χρήστος Μελάς( ΑΝ.ΕΛ.) και Μαρία Ρεμπούση (ΔΗ.ΜΑΡ).

Όλα ήταν όμορφα και νοικοκυρεμένα κι η τσικουδιά άφθονη. Άλλωστε τα Αντικύθηρα, το μικρό νησάκι απέναντι από την Κίσαμο, κατοικείται εδώ και χρόνια από πολλούς Κρήτες, κυρίως Κισαμίτες κι έχει προστάτη τον Άγιο Μύρο.

Ο πρόεδρος Γιάννης Γλιτσός, αφού έκοψε την βασιλόπιτα, αναφέρθηκε στα πεπραγμένα της διοίκησής του, αλλά και στα προβλήματα του νησιού με πρώτο, βέβαια, την ακτοπλοϊκή σύνδεση με τον Πειραιά, που και φέτος την χειμερινή περίοδο παραμένει προβληματική, με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία και την αγωνία των κατοίκων καθημερινά…

Ο άνθρωπος , πάντως, που χειροκροτήθηκε περισσότερο από οποιονδήποτε καλεσμένο, ήταν ο καπετάνιος του πλοίου “Βιτσέντζος Κορνάρος” Δημήτρης Λαδάς, γνώριμος στους Αντικυθήριους από τις φιλότιμες προσπάθειες, που καταβάλει κάθε φορά προσέγγισης του νησιού με αντίξοες καιρικές συνθήκες.
Ο καπετάνιος του “Βιτσέντζος Κορνάρος” Δημήτρης Λαδάς, που χειροκροτήθηκε ιδιαίτερα, με τον πρόεδρο Γιάννη Γλιτσό (αριστερά) και τον Ευστράτιο Χαρχαλάκη.
Οι βουλευτές Κώστας Κατσαφάδος και Παναγιώτης Μελάς,ο αντιδήμαρχος Κυθήρων Μιχάλης Πρωτοψάλτης, και άλλοι επίσημοι
Η βουλευτής Μαρία Ρεμπούση κοντά στους Αντικυθήριους. Δίπλα της ο καπετάνιος Δημήτρης Λαδάς

Αρκετός ο κόσμος που τίμησε την εκδήλωση
πηγή: kritikaepikaira.gr