Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

ΦΩΝΗ ΛΑΟΥ: "ΜΟΝΟ ΠΕΘΑΜΕΝΟΣ ΘΑ ΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ Ο ΘΕΣΣΑΛΙΩΤΙΔΟΣ ΚΥΡΙΛΛΟΣ"

Ομάδα Καρδιτσιωτών μάζεψε υπογραφές και συνέταξε "σκληρή" επιστολή, με την οποία αντιτίθεται σθεναρά σε κάθε προσπάθεια απομάκρυνσης από το μητροπολιτικό θρόνο του ποιμένα τους, κ. Κυρίλλου, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι "ο Κύριλλος θα φύγει από Μητροπολίτης ΜΟΝΟ ΠΕΘΑΜΕΝΟΣ".

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο της επιστολής...

"Διαπιστώσαμε με θλίψη και αγανάκτηση την προσπάθεια της ιεραρχίας της εκκλησίας της Ελλάδος να θέσει «εκτός νόμου»  και να απομακρύνει από τα διοικητικά του καθήκοντα τον Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ.κ. Κύριλλο. Λένε ότι τάχα δεν μπορεί να διοικήσει λόγω προβλημάτων υγείας. Τον λαό της Καρδίτσας τον ρωτήσατε κύριοι; Ας αρχίσουμε λοιπόν μαλακά.

Ο Κύριλλος θα φύγει από Μητροπολίτης ΜΟΝΟ ΠΕΘΑΜΕΝΟΣ. Δε θα καταφέρετε τίποτε, όσες επιτροπές και αν κάνετε, όσους γιατρούς και δικαστικούς και να μας κουβαλήσετε. Υπάρχουν Μητροπολίτες που χαίρουν άκρας υγείας, αλλά είναι λαμόγια και κάνουν μεγαλύτερο κακό. Εμείς είμαστε αυτοί που θα σας πούμε αν κάνει ή αν δεν κάνει ο Κύριλλος. Εμείς έτσι τον θέλουμε, να τον έχουμε κούκλα να τον βλέπουμε!

Να σας θυμίσουμε λοιπόν κύριε Ιερώνυμε και κύριοι Ιεράρχες ότι οι μεγάλες φυσιογνωμίες δε μιλούν. Φέρτε στο νου σας τη σιωπή των αγίων, των σοφών, των ηρώων, των αμνών προς σφαγή. Προσφάτως γιορτάσαμε τη μνήμη του Μεγάλου Αντωνίου. «Τρεις πατέρες είχαν συνήθεια κάθε χρόνον να πηγαίνουν εις τον μακάριον Αντώνιον. Και οι μεν δύο ερωτούσαν αυτόν περί των λογισμών και περί σωτηρίας ψυχής, ο δε ένας εσιώπα πάντοτε χωρίς να ερωτά τίποτε. Μετά δε πολύν καιρόν, του λέγει ο Αββάς Αντώνιος: «Τόσον καιρόν έχεις όπου έρχεσαι εδώ και δεν με ερωτάς τίποτε». Και αποκριθείς του είπε: «Μου αρκεί μόνον να σε βλέπω πάτερ»», Το Γεροντικόν, σελ. 13, 27.

Μας αρκεί να βλέπουμε το ιλαρό πρόσωπο του Κυρίλλου! Τα λόγια είναι φτώχεια κύριε Ιερώνυμε. Η πόλη της Καρδίτσας, την οποία αγνοείτε προκλητικά, αρκείται στο να βλέπει το φωτισμένο πρόσωπο του Ποιμένα της. Χορτάσαμε από τα παχιά λόγια των πολιτικών και εκκλησιαστικών παραγόντων. Μακάρι να είχε η εκκλησία της Ελλάδας τέτοιους Ιεράρχες και ας τους βλέπαμε μόνον. Και επειδή δεν ακούνε πλέον οι άνθρωποι, στέρησε ο Θεός από ένα τέτοιο φωτεινό ιεράρχη το λόγο, αλλά μιλάει η καρδιά του και εμείς την ακούμε. «Η γαρ δύναμίς μου εν ασθενεία τελειούται», Απ. Παύλος.

Σας κρούσαμε τον κώδωνα. Έπεται και η βαριά καμπάνα. Και όπως έλεγε ο Άγιος Γέροντας Παΐσιος, «η Εκκλησία δεν είναι δικό τους καΐκι να κάνουν βόλτες όπως θέλουν. Είναι το σκάφος του Χριστού». Υπάρχουν και κόκκινες γραμμές. Τις έχετε ήδη ξεπεράσει με τις πρακτικές σας και μην ονειρεύεστε ότι θα γίνει χαλαρά, γιατί απλά δε θα γίνει αυτό που επιδιώκετε με το έτσι θέλω. Φασιστικά. Δε θα γίνει αυτό που ζητάτε για το λαό της Καρδίτσας, χωρίς το λαό της Καρδίτσας. Δε θα γίνει γιατί είναι άδικο, παράλογο και εξυπηρετεί εσάς και μόνο εσάς και τις υπόγειες σκέψεις σας.

Η ΠΑΡΕΑ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

ΥΓ1 Οι υπογραφές μας στη διάθεσή σας.
ΥΓ2 Θα επαναφέρουμε ΛΑΟ και ΚΛΗΡΟ, γιατί αυτή είναι η παράδοση της Εκκλησίας μας. Γιατί αυτή είναι η εκκλησία του Θεού. Δεν είναι Γιάννης κερνάει Γιάννης πίνει. Η εκκλησία είναι ΛΑΟΣ και κλήρος, δεν είναι παπαδαριό. Χωρίς το ΛΑΟ δεν υπάρχει εκκλησία. Να μείνετε ΜΟΝΟΙ σας. Είστε υποχρεωμένοι να αφουγκράζεστε τη φωνή του λαού, αλλιώς δεν υπάρχει εκκλησία! Μολών λαβέ!"

πηγή: agioritikovima.gr