Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

Πίτα Κυθηραϊκών Σωματείων στον Άλιμο


Και φέτος όλα τα μεγάλα Κυθηαϊκά Σωματεία της Αθήνας και του Πειραιά, συγκεντρώθηκαν την Κυριακή 19/1 στη Μυρτιδιώτισσα του Αλίμου, για να παρακολουθήσουν τη Θεία Λειτουργία, να ανταλλάξουν ευχές για τον καινούργιο χρόνο και να κόψουν από κοινού την πρωτοχρονιάτικη πίτα.
Τη Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυθήρων κ.Σεραφείμ,ο οποίος στη συνέχεια ευλόγησε την Αγιοβασιλόπιτα στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του Ναού.
Την πίτα έκοψε ο πρόεδρος του Τριφυλλείου Ιδρύματος κ. Εμμ.Καλοκαιρινός ενώ το συντονισμό της εκδήλωσης έκανε  ο πρόεδρος του Κυθηραϊκού Συνδέσμου Αθηνών κ. Γεώργιος Καρύδης.
Και οι δύο πρόεδροι απηύθυναν ευχές καθώς και όλοι όσοι στη συνέχεια εκαλούντο να πάρουν το κομμάτι της πίτας. Παρόντες εκεί ήσαν οι πρόεδροι της Κυθηραϊκής Αδελφότητας Πειραιά κ. Κυπριώτης, της Εταιρείας Κυθηραϊκών Μελετών κ.Πετρόχειλος, των Αντικυθηρίων κ.Γλυτσός, της Εγχωρίου κ.Χαρχαλάκης, του Οικοπεδικού Συνεταιρισμού Αλίμου κ.Βαρυπάτης, του Εξωραϊστικού Αλίμου κ.Καρύδη ενώ τον Όμιλο Κυθηρίων Πανεπιστημιακών εκπροσώπησε ο κ.Σούγιαννης και το ΚΙΠΑ ο κ. Μανώλης.Σάμιος
Παρόν στην εκδήλωση ήταν και ο Δήμαρχος Αλίμου κ.Ορφανός.
Στο τέλος της εκδήλωσης ο Σεβασμιώτατος μίλησε για την Παγκυθηραϊκή Συνέλευση που έγινε στις 12/1 στον ιερό χώρο των Μυρτιδίων με θέμα το ακτοπλοϊκό και διάβασε το ψήφισμα που ομόφωνα εγκρίθηκε εκεί.
Το ψήφισμα το παρέλαβαν τα Κυθηραϊκά Σωματεία να το προσυπογράψουν και να το προωθήσουν αρμοδίως.

                                                                Βασίλης Σταύρου Ιερέως Χάρος