Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

Παρουσίαση του βιβλίου «ΚΥΘΗΡΑΪΚΑ ΤΟΠΩΝΥΜΙΑ-Ιστορική Γεωγραφία των Κυθήρων»

Στην κατάμεστη αίθουσα του Τριφυλλίου Ιδρύματος, έγινε τη Δευτέρα 20/1 το βράδυ, η προγραμματισμένη παρουσίαση του βιβλίου του Μανώλη Καλλίγερου «ΚΥΘΗΡΑΪΚΑ ΤΟΠΩΝΥΜΙΑ-Ιστορική Γεωγραφία των Κυθήρων».
   Την εκδήλωση οργάνωσε η Εταιρεία Κυθηραϊκών Μελετών η οποία εξέδωσε το βιβλίο και ο Πρόεδρός της καθηγητής κ.Νίκος Πετρόχειλος έκανε την παρουσίαση. Επίσης μίλησαν οι Ακαδημαϊκοί κ. Απόστολος Γεωργιάδης και κ. Χρήστος Ζερεφός,ο καθηγητής κ. Παναγιώτης Βάρδας και η καθηγήτρια κ. Κούλα Κασιμάτη η οποία έκανε και το συντονισμό της συζήτησης. Τελευταίος μίλησε ο συγγραφέας κ. Μανώλης Καλλίγερος.
   Όλοι μίλησαν με κολακευτικά λόγια για το έργο του Μανώλη Καλλίγερου και εξήραν τη σπουδαιότητά του. Χαρακτηριστικά ο καθηγητής κ.Παναγιώτης Βάρδας έκλεισε την ομιλία του λέγοντας «Ειλικρινά χαίρομαι όταν βλέπω να υπάρχουν εθελοντές εραστές αυτού του βράχου που λέγεται Τσιρίγο».
   Την εκδήλωση τίμησαν ο καθηγητής κ. Γιώργος Κασιμάτης, η Βουλευτής κ. Ρεπούση, ο αντιπεριφερειάρχης κ.Κατσικάρης και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυθήρων κ.Σεραφείμ.
   Στο τέλος προσφέρθηκαν τσιριγώτικα γλυκά ,αναψυκτικά και τσιριγώτικη τσιπούρα.


                                                                      Βασίλης Σταύρου Ιερέως Χάρος