Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014

Στη Μυρτιδιώτισσα Αλίμου ο Κυθήρων Σεραφείμ

Την καθιερωμένη κοπή της Βασιλόπιτας ολων των Κυθηραϊκών Σωματείων της Αττικής ευλόγησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυθήρων και Αντικυθήρων κ. Σεραφείμ, μετά την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία που τέλεσε στον περικαλλέστατο Ιερό Ναό Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης στον Άλιμο. Ο Ιερός Ναός αποτελεί πλέον σημείο αναφοράς και καύχημα για την πολυπληθή κυθηραϊκή παροικία της Αττικής που αριθμεί αρκετές χιλιάδες Κυθηρίων και συνεχώς προοδεύει εις είδος και κάλλος υπό τις άοκνες προσπάθειες και φροντίδες του Ιερέως π. Πολυκάρπου Κεντικελένη, του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου και των σωματείων των Κυθηρίων που περιβάλλουν το Ναό με τη στήριξη και την έμπρακτη αγάπη τους.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ευλόγησε την Βασιλόπιτα των πολλών και φιλοπρόοδων Κυθηραϊκών Σωματείων της Αττικής, οι Πρόεδροι των οποίων απηύθυναν ευχές προς τους εκατοντάδες Κυθηρίους και Αντικυθηρίους που παρευρέθησαν. Ο Σεβασμιώτατος άδραξε την ευκαιρία να θίξει το φλέγον θέμα των ημερών για την επαρχία του, που δεν είναι άλλο από το συγκοινωνιακό και το οποίο απασχόλησε πριν 1 εβδομάδα (στις 12-01) το νησί των Κυθήρων, όπου στο Ιερό Προσκύνημα της Μυρτιδιώτισσας έλαβε χώρα και η μεγάλη Παγκυθηραϊκή Λαοσύναξη με πρωτοβουλία του Σεβασμιωτάτου. Ο Σεβασμιώτατος ανέγνωσε το εκεί εκδοθέν ψήφισμα που απεστάλη στην Κυβέρνηση και στην εταιρεία ΛΑΝΕ, σύμφωνα με το οποίο οι Κυθήριοι και Αντικυθήριοι θεωρούν απαραίτητη την ύπαρξη και επιδότηση δύο πλοίων στην περιοχή τους (τοπικού και περιφερειακού) και δηλώνουν ότι θα αντιδράσουν ακόμα και δικαστικώς απέναντι σε κάθε προσπάθεια υποβάθμισης της συγκοινωνίας τους. Το ψήφισμα έγινε ομόφωνα δεκτό και από τα Κυθηραϊκά Σωματεία της Αθήνας που θα συνδράμουν με τις δυνάμεις τους για την επίλυση του προβλήματος. Στο θέμα αναφέρθηκε και ο παριστάμενος Πρόεδρος της Επιτροπής Εγχωρίου Περιουσίας Κυθήρων και Αντικυθήρων κ. Ευστράτιος Χαρχαλάκης που ευχήθηκε το 2014 να φέρει δικαίωση των αγώνων των Κυθηρίων και Αντικυθηρίων για όλα τα προβλήματα των δύο νησιών, με μείζον το συγκοινωνιακό. Στην εκδήλωση παρευρέθησαν, εκτός από τους Προέδρους όλων των Κυθηραϊκών Σωματείων και εκατοντάδες Κυθηρίους, ο Δήμαρχος Αλίμου κ. Αθ. Ορφανός, ο Βουλευτής της Ά Πειραιά κ. Παναγιώτης Μελάς και ο Δημοτικός Σύμβουλος Κυθήρων κ. Βρεττός Πρωτοψάλτης.
Για ακόμη μία φορά ο Σεβασμιώτατος απέδειξε την έμπρακτη και ανύστακτη ευαισθησία του πάνω στα τοπικά κοινωνικά και ευρύτερα προβλήματα που απασχολούν την επαρχία του.
Ολόκληρη η εκδήλωση βιντεοσκοπήθηκε από το συνεργείο του ΤΣΙΡΙΓΟ FM, ενώ στο τέλος οι παριστάμενοι εκπρόσωποι θεσμικών φορέων παραχώρησαν δηλώσεις σχετικά με την εκδήλωση και το ζήτημα της συγκοινωνίας.
Κείμενο: Ευστράτιος Χαρχαλάκης, Πρόεδρος της Επιτροπής Εγχωρίου Περιουσίας Κυθήρων και Αντικυθήρων
Φωτογραφίες: Μαρία Πετροχείλου – PhotoCerigo

πηγή: Tsirigo fm