Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Έξι ομογενείς τιμήθηκαν κατά την Ημέρα της Αυστραλίας

Για την προσφορά τους στην χώρα

Εκατοντάδες Αυστραλοί πολίτες τιμήθηκαν φέτος για την προσφορά τους στις επιστήμες, στις επιχειρήσεις, στα γράμματα τις τέχνες, τη φιλανθρωπία, τα σπορ, τον εθελοντισμό, τις ένοπλες δυνάμεις, επί της ευκαιρία της Ημέρας της Αυστραλίας (Australia Day).

Αυστραλός της χρονιάς ανακηρύχθηκε ο δημοφιλής, ιθαγενής παίκτης φούτμπολ, Adam Goodes, για τους αγώνες του κατά του ρατσισμού στα γήπεδα φούτμπολ και την αυστραλιανή κοινωνία.

Ηλικιωμένος Αυστραλός της χρονιάς ανακηρύχθηκε ο πρώην κοινοπολιτειακός γερουσιαστής, Fred Chaney, για την προσφορά του στον ιθαγενή πληθυσμό της Αυστραλίας και νεαρή Αυστραλή της χρονιά η χρυσή ολυμπιονίκης των Παραολυμπιακών Αγώνων Jacqueline Freney, «σύμβολο» θάρρους και αγωνιστικότητας.
Μεταξύ αυτών που τιμήθηκαν είναι και οι ακόλουθοι ομογενείς:

Ο δρ Ανδρέας-Νικόλαος Λιβέρης (Andrew Nicholas Liveris), κορυφαίο στέλεχος πολυεθνικών επιχειρήσεων, τιμήθηκε με το Μετάλλιο Officer (AO) General Division,για τις εξαιρετικές υπηρεσίες του στον επιχειρηματικό τομέα, ως στέλεχος πολυεθνικών εταιρειών, καθώς και για τον ρόλο του για την ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών και πολιτιστικών σχέσεων της Αυστραλίας με τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

Ο δρ Λιβέρης έχει γεννηθεί στο Darwin, αλλά δραστηριοποιείται παγκοσμίως. Ειδικεύεται στη μεταποιητική βιομηχανία, τη μηχανολογία, τις πωλήσεις και τη διεύθυνση επιχειρήσεων. Παράλληλα με τα επιχειρηματικά ενδιαφέροντά του, ο δρ Λιβέρης προωθεί και τις σχέσεις της Αυστραλίας με τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

Μετάλλιο OAM OAM General Division στο κ. Στέφανο-Ανδρέα Μάνο (Stephen Andrew Manos) από το προάστιο East St. Kilda της Μελβούρνης, για τις υπηρεσίες του στην ελληνική παροικία της Βικτωρίας.

Γεννημένος στην Αυστραλία από Μικρασιάτες γονείς, ο κ. Μάνος έχει αναπτύξει πολύμορφη δραστηριότητα ως μέλος της ΑΧΕΠΑ, της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης και Βικτωρίας, του Ελληνικού Τμήματος του RSL και πολλών άλλων φορέων.

Ο κ. Μάνος δήλωσε χθες στο «Νέο Κόσμο» ότι είναι υπερήφανος για την αναγνώριση της πολύχρονης προσφοράς του» και προέτρεψε τους ομογενείς όλων των ηλικιών «να προσφέρουν στην παροικία και την ευρύτερη κοινωνία, ο καθένας ανάλογα με τις δυνάμεις του».

Με το Μετάλλιο OAM OAM General Division, τιμήθηκε και ο κ. Άγγελος Λαμπρινός Νοταράς (Angelo Lambrinos Notaras) από τη Νέα Νότια Ουαλία για τις υπηρεσίες του στην ελληνική παροικία, ιδιαίτερα στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας. Γνωστό στέλεχος της ομογένειας της Νέας Νότιας Ουαλίας και με πολλές περγαμηνές στον επιχειρηματικό τομέα, ο κ. Νοταράς έχει τιμηθεί, μεταξύ άλλων, από την Αρχιεπισκοπή με το Μεγαλόσταυρο του Αγίου Ανδρέα.

Το Μετάλλιο Australian Police Medal απονεμήθηκε στον Αρχιφύλακα Δημήτριο Μπέλλο (Dimitrios Bellos) της Αστυνομίας Κουηνσλάνδης
Έπαινος για εξαιρετικές υπηρεσίες απονεμήθηκε στον ανώτατο αξιωματικό Πολεμικού Ναυτικού Αυστραλίας, Ιωάννη Σταυρίδη (John Stavridis), κυβερνήτη του πολεμικού πλοίου HMAS Anzac κατά τη διάρκεια της ναυτικής επιχείρησης SUPPER την περίοδο Ιουνίου 2012-Ιανουαρίου 2013.

Μετάλλιο Conspicuous Service Medal απονεμήθηκε στον αντισυνταγματάρχη John Terence Boulouko, για εξαιρετικές υπηρεσίας στο Σώμα Εφοδιασμού-Μεταφορών του Αυστραλιανού Στρατού.

πηγή: neoskosmos.com