Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΑΥΤΗΣ ΜΥΡΤΩ

Η Ελένη Φωτίου στήνει μια εκπληκτικά τραγική ιστορία με φόντο το μαγευτικό νησί των Κυθήρων, «πατώντας» στα αρχέτυπα της αρχαίας ελληνικής τραγωδίας. Η Μυρτώ θυμίζει τον Οιδίποδα, καθώς βιώνει μια παράξενη ζωή ακολουθώντας μια μοίρα που η ίδια δεν ορίζει.
Μέσα από παράλληλες αφηγήσεις και αναδρομές στο παρελθόν, ο αναγνώστης θα μείνει καθηλωμένος, αφού οι ανατροπές στην πλοκή είναι διαρκείς και οι εξελίξεις κυλούν κινηματογραφικά.
Το βιβλίο «Και το όνομα αυτής… Μυρτώ» θίγει τη δύναμη του έρωτα, της αγάπης, και προσπαθεί να απαντήσει στο αιώνιο ερώτημα αν τελικά ο άνθρωπος ορίζει τη μοίρα του και είναι δέσμιος των πράξεών του ή τελικά είναι απλά ένα πιόνι στη σκακιέρα μιας ανώτερης δύναμης

Η Ελένη Φωτίου γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου.
Ο πατέρας της υπήρξε από τους μεγαλύτερους γιατρούς της Αλεξάνδρειας. Σπούδασε τοπογράφος και μιλάει τρεις γλώσσες. Εκπαιδεύτηκε στις δημόσιες σχέσεις και στην επικοινωνία. Εργάστηκε στην Ολυμπιακή Αεροπορία ως ιπτάμενη συνοδός. Ασχολείται με τη στιχουργική και τη ζωγραφική, ειδικά την αγιογραφία. Περνάει τα καλοκαίρια της στα Κύθηρα, στο μαγευτικό κόλπο του Αυλαίμωνα.
Ασχολείται με την τουριστική βιομηχανία, ενώ πάντα συνεχίζει να γράφει.
Έχει δύο παιδιά.