Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

Ομογενείς ζωγράφοι "γιορτάζουν" τα εκατό χρόνια της Καμπέρας

Η Ελληνική Πρεσβεία της Καμπέρας
όπως την ζωγράφισε ο ομογενής ζωγράφος,
Στίβεν Καλδής)
Η Ελληνική Λέσχη Καμπέρας, σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Ελλάδας στην Καμπέρα, παρουσιάζουν έκθεση οκτώ διακεκριμένων ομογενών ζωγράφων με τίτλο "Εορτάζοντας την 100ετηρίδα της Καμπέρας με μία σπίθα ελληνικότητας".

Στην έκθεση συμμετέχουν οι ομογενείς ζωγράφοι Νίκος Μπονόβας, Στίβεν Καλδής, Γιώργος Κομίνο, Αλεξάνδρα Δανάλη, Στέλλα Καρυδιότου, Φίλιππος Γεωργίου, Σταύρος Παπαντωνίου και Πήτερ Μιχάλανδρος.

Η έκθεση εντάσσεται στη σειρά εκδηλώσεων Windows to the World για τον Εορτασμό της Εκατονταετηρίδας της Καμπέρας και διοργανώνεται υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια της συζύγου του Έλληνα πρέσβη στην Αυστραλία, κ. Χάρη Δαφαράνου, κ. Εύας Δαφαράνου.

"Ως Πρεσβεία της Ελλάδος προτιμήσαμε να αναδείξουμε το καλλιτεχνικό δυναμικό των Ελλήνων ζωγράφων της Αυστραλίας με ένα πρωτότυπο τρόπο, δηλαδή με το να εμπνευσθούν από τις ποικίλες πτυχές της Καμπέρας" ανέφερε στο Νέο Κόσμο η κ. Εύα Δαφαράνουη οποία ζήτησε από τους ομογενείς καλλιτέχνες να ζωγραφίσουν όχι μόνο την πανέμορφη φύση της πρωτεύουσας, αλλά και ιστορικά κτίρια της πόλης, συμπεριλαμβανομένων της Ελληνικής Πρεσβείας και της Ελληνικής Λέσχης, με στόχο την αποτύπωση του ελληνικού στοιχείου της Καμπέρας.

Η έκθεση θα λειτουργεί από τις 11 Οκτωβρίου έως τις 3 Δεκεμβρίου και στο Hellenic Club Community Gallery, Woden.

πηγή: nooz.gr