Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013

Δεκτή έγινε η τροπολογία που κατέθεσαν 34 βουλευτές για τη χορήγηση επιδόματος ανεργίας σε εποχιακά εργαζόμενους

 
ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΣΑΦΑΔΟΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΔ Α΄ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεκτή έγινε από τους αρμόδιους Υπουργούς η τροπολογία που κατέθεσαν 34 βουλευτές για να καταβληθεί το επίδομα ανεργίας στους εποχιακά εργαζόμενους.
Με την τροπολογία που κατατέθηκε τροποποιείται ο Ν.3986/2011 και θα καταστεί δυνατό να χορηγηθεί το επίδομα ανεργίας στους εργαζόμενους σε εποχιακά επαγγέλματα και κυρίως στους εργαζόμενους στον τομέα του τουρισμού.
Η τροπολογία εντάχθηκε στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και αναμένεται να υπερψηφιστεί στη Βουλή δίνοντας λύση στο πρόβλημα της εισοδηματικής κάλυψης των εποχιακά απασχολούμενων.
Όσοι έχουν από 100 έως 149 ένσημα την ίδια χρονιά θα δικαιούνται να λαμβάνουν το επίδομα για τρεισήμισι μήνες μαζί με το δώρο. Με αίτηση τους και κατόπιν επιθυμίας τους θα μπορούν να υπαχθούν στη ρύθμιση και όσοι έχουν από 150-179 ένσημα το χρόνο.
Ο Βουλευτής Α' Πειραιώς και Νήσων της Ν.Δ κ. Κώστας Κατσαφάδος, που είναι μεταξύ των βουλευτών που κατέθεσαν την τροπολογία σε δήλωσή του, επισημαίνει:
'' Θα ήταν τραγικό να βρεθούν πάνω από 100.000 άνθρωποι και οικογένειες χωρίς εισοδηματική κάλυψη.
Δεν ευθύνονται οι ίδιοι που η φύση της εργασίας τους έχει εποχιακό χαρακτήρα, όπως συμβαίνει με τους εργαζόμενους στον τομέα του τουρισμού.
Κινηθήκαμε συντονισμένα και συγκροτημένα για να δοθεί λύση μέσα στα στενά δημοσιονομικά πλαίσια που υπάρχουν.
Είναι θετικό το γεγονός ότι η τροπολογία έγινε αποδεκτή.
Εύχομαι και ελπίζω να μας δοθεί η δυνατότητα τον επόμενο χρόνο να βελτιώσουμε ακόμα περισσότερο τη συγκεκριμένη ρύθμιση.'''