Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

Δελτίο Τύπου Δήμου Κυθήρων - 3/10/2013

      Τον Δήμο Κυθήρων εκπροσώπησε ο Δήμαρχος Κυθήρων κ. Θεόδωρος Γ. Κουκούλης, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο, κ. Μιχάλη Πρωτοψάλτη, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Λάζαρο Βέζο, και το χορευτικό συγκρότημα του Εξωραϊστικού Συλλόγου, της Αγίας Πελαγίας, στις μεγάλες πανεπτανησιακές επετειακές εκδηλώσεις της Ναυμαχίας της Ναυπάκτου που οργανώθηκαν από τον Αντιπεριφερειάρχη, κ. Διονύσιο Μυλωνά, και το Μιλάνειο Ναυτικό Μουσείο, στην Ζάκυνθο το Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου.
    Η αντιπροσωπεία μας έτυχε από όλους θερμότατης υποδοχής και τονίστηκε από τους επισήμους και όχι μόνο ότι τα Κύθηρα για πρώτη φορά συμμετείχαν σε μία τέτοια πανεπτανησιακή εκδήλωση, τονίζοντας μ’ αυτό τον τρόπο την Επτανησιακή τους ταυτότητα

    Το Σάββατο το πρωί, σύμφωνα με το πρόγραμμα της επετείου πραγματοποιήθηκε από όλες τις αντιπροσωπείες των επτά νησιών Παράκληση και Προσκύνημα στον Άγιο Διονύσιο, στη συνέχεια οι αντιπροσωπείες, επίσημοι και μουσικοχορευτικά συγκροτήματα, εν παρατάξει μετέβησαν στον Άγιο Νικόλαο του Μώλου και στο Ηρώο των ναυμάχων στην πλατεία Διον. Σολωμού όπου εψάλη Επιμνημόσυνος Δέηση, ακολούθησε Προσκλητήριο ονομάτων ηρώων και κατάθεση στεφάνων από τον Αντιπεριφερειάρχη, τον Δήμαρχο Κυθήρων, τον Δήμαρχο Παξών και εκπροσώπους των άλλων νήσων του Ιονίου. Ακολούθησε, επίσκεψη στο Διοικητήριο (κτήριο Αντιπεριφέρειας ) και ανταλλαγή αναμνηστικών μεταξύ Αντιπεριφέρειας και νησιωτικών Δήμων, καθώς και μεταξύ των αντιπροσωπειών.

    Το βράδυ πραγματοποιήθηκε μεγαλειώδης εκδήλωση στο αμφιθέατρο του Μουσικού Σχολείου Ζακύνθου, όπου εκφωνήθηκε ο πανηγυρικός της Ημέρας, απηύθηναν χαιρετισμούς ο Αντιπεριφερειάρχης, ο Βουλευτής Ζακύνθου, οι παρευρισκόμενοι Δήμαρχοι, και βέβαια ο Δήμαρχος Κυθήρων, καθώς και η Διευθύντρια του Μιλάνειου Ναυτικού Μουσείου, κα Σταματία Μιλάνου.
    Οι εκπρόσωποι στον χαιρετισμό τους μίλησαν με θερμά λόγια για τα Κύθηρα και δεν έλειψαν προτάσεις να υπαχθεί το νησί μας μαζί με τα Αντικύθηρα στην Περιφερειακή Ενότητα Ιονίων Νήσων. Στη συνέχεια με τραγούδια και παραδοσιακούς χορούς από όλα τα Επτάνησα ολοκληρώθηκε η βραδινή επετειακή εκδήλωση.
    Στο τέλος, κάθε αποστολή πρόσφερε στον Αντιπεριφερειάρχη και στον κ. Αντώνιο Μιλάνο το αντιπροσωπευτικό άνθος κάθε νησιού. Τα Κύθηρα εντυπωσίασαν με τα δύο όμορφα μπουκέτα σεμπρεβίβας που παρουσίασαν. Τονίζεται, ότι το χορευτικό συγκρότημα της Αγίας Πελαγίας απέσπασε θερμά χειροκροτήματα από την άψογη παρουσία και εκτέλεση του προγράμματός του.
    Στο περιθώριο των εκδηλώσεων η Κυθηραϊκή Αποστολή με επί κεφαλής τον Δήμαρχο είχε συνομιλίες με τον Αντιπεριφερειάρχη, κ. Δ. Μυλωνά, με περιφερειακούς συμβούλους και άλλους επίσημους. Επίσης, ο κ. Δήμαρχος παρεχώρησε συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό «Ionian Channel» η οποία προβλήθηκε στο βραδινό κεντρικό δελτίο ειδήσεων των 09.00 μ.μ την Παρασκευή 27/9/2013, ενώ ραδιοφωνική συνέντευξη παρεχώρησε στον διαδικτυακό ραδιοφωνικό σταθμό «Ionian Radio» και στον ραδιοφωνικό σταθμό «Ερμής».
    Αξίζει να αναφερθεί ότι τα Κύθηρα προβλήθηκαν ιδιαίτερα μέσω αυτών των εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων όχι μόνο στην Ζάκυνθο, αλλά και στις γύρω περιοχές. Τέλος, σημειώνεται ότι ο Δήμαρχος, ο Αντιδήμαρχος και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου μετέβησαν με δική τους δαπάνη στη Ζάκυνθο όπου φιλοξενήθηκαν από τον Αντιπεριφερειάρχη Ζακύνθου, ενώ τα έξοδα μεταβάσεως και επιστροφής του χορευτικού συγκροτήματος καλύφθηκαν με δωρεά του συμπατριώτη μας από την Αγία Πελάγια, Μηνά Σουρή, ιδιοκτήτη των ξενοδοχείων «Romantica» τον οποίο και ευχαριστούμε θερμότατα, όπως άλλωστε ευχαριστούμε και τα μέλη του χορευτικού συγκροτήματος που επάξια εκπροσώπησαν τον Δήμο Κυθήρων.