Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

Δελτίο Τύπου Δήμου Κυθήρων - 23/10/2013

Σημαντικές αλλαγές θα προκύψουν στη αεροπορική γραμμή Αθήνα – Κύθηρα - Αθήνα από την νέα Διοίκηση της Olympic Air, όπως αυτές παρουσιαστήκαν σε ευρεία συνάντηση που είχε με εκπροσώπους του Δήμου Κυθήρων.
Οι επιβάτες θα έχουν τη δυνατότητα πλέον να ταξιδεύουν με φθηνότερους ναύλους από την Αθήνα προς τα Κύθηρα και αντιστρόφως με την Olympic Air.
Η νέα τιμολογιακή πολιτική θα τεθεί σε εφαρμογή στις αρχές Δεκεμβρίου, και αφού πρώτα ολοκληρωθεί η εξαγορά της Olympic Air από την Aegean, κάτι που αναμένεται να γίνει έως το τέλος του μήνα.
Οι Κυθήριοι θα έχουν τη δυνατότητα να ταξιδεύουν με ναύλο αξίας 39 ευρώ, δίχως να περιλαμβάνονται οι φόροι των αεροδρομίων, και θα ισχύει για ορισμένο αριθμό θέσεων ανά πτήση, που θα αυξομειώνεται εποχικά και μόνο για τους επιβάτες που θα κλείσουν τα εισιτήριά τους μεγάλο χρονικό διάστημα πριν το δρομολόγιο.
Μέχρι σήμερα διατίθεται ένας ναύλος ο οποίος έχει προσδιορισθεί, (ως ανώτατος), από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας στα €63, ανά μονή διαδρομή.
Οι επιβάτες θα έχουν τη δυνατότητα να εκμεταλλεύονται προσφορές για την σύνδεση των Κυθήρων με το εξωτερικό με πτήσεις της Aegean ή της Olympic Air χωρίς χρέωση, (0€ ναύλος, πλέον φόρων), για το εσωτερικό σκέλος του ταξιδιού που πραγματοποιούν τους μήνες από Νοέμβριο μέχρι και Μάρτιο και με χρέωση μόλις 20€ ανά σκέλος, (πλέον φόρων αεροδρομίων), για τους μήνες από Απρίλιο έως Οκτώβριο.
Η δυνατότητα αυτή θα ισχύει για επιβάτες που ταξιδεύουν την ίδια ημέρα από εξωτερικό προς τα Κύθηρα (ή αντίστροφα) και εκτελούν και τα δύο σκέλη με πτήσεις της Aegean ή της Olympic Air.
Οι δύο εταιρείες σχεδιάζουν επίσης, με την ολοκλήρωση της εξαγοράς της Olympic Air από την Aegean, να αυξήσουν τη χωρητικότητα των θέσεων ή και πτήσεων για το χρονικό διάστημα από τον Ιούλιο έως τον Σεπτέμβριο για συγκεκριμένες ημέρες υψηλής ζήτησης πέραν των ελαχίστων προσδιοριζόμενων από την σύμβαση με την Υ.Π.Α, κατά 35%, μέσω χρήσης μεγαλύτερων αεροσκαφών.