Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Δελτίο τύπο βουλευτή Κώστα Κατσαφάδου, 16/10/2013

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΣΑΦΑΔΟΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΔ Α΄ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τη σύγκληση της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής για το θέμα της περικοπής του επιδόματος ανεργίας στους εποχιακά εργαζόμενους, ζητούν με επιστολή τους προς τον Πρόεδρο της Βουλής κ.Μεϊμαράκη και τον Πρόεδρο της Επιτροπής Δημήτρη Κρεμαστινό 22 Βουλευτές της Ν.Δ, μεταξύ των οποίων και ο Βουλευτής Α' Πειραιώς και Νήσων Κώστας Κατσαφάδος.

Οι Βουλευτές ζητούν να κληθεί στην Επιτροπή  ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ.Βρούτσης για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με την εφαρμογή του Ν.3986/2011.

Σύμφωνα με το άρθρο 39, του συγκεκριμένου νόμου, όσοι εποχιακά απασχολούμενοι λάμβαναν επίδομα που αντιστοιχεί σε 450 ημερομίσθια την τελευταία τετραετία, δεν δικαιούνται επίδομα ανεργίας για φέτος.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων Δημήτρης Κρεμαστινός έκανε δεκτό το αίτημα των βουλευτών και κάλεσε τον Υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση για να ενημερώσει την αρμόδια Επιτροπή.

Ο κ.Κατσαφάδος, αναφερόμενος στο ζήτημα που έχει ανακύψει, δήλωσε:
''  Είμαστε αναγκασμένοι να αντιμετωπίσουμε λάθη που έρχονται από το παρελθόν, αυτοί που τότε ψήφισαν και πέρασαν αυτή τη ρύθμιση είναι δεδομένο ότι δεν είχαν αντιληφθεί τις κοινωνικές συνέπειες και προεκτάσεις.

Δεν μπορούν να μείνουν τόσοι άνθρωποι χωρίς το επίδομα των 360 ευρώ για τους μήνες που δεν δουλεύουν.

Πρέπει να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα άμεσα, και καλό είναι να αναζητήσουμε λύσεις στο πλαίσιο των δημοσιονομικών αναγκών.

Το βέβαιο είναι ότι όλοι αυτοί οι άνθρωποι δεν μπορούν να μείνουν χωρίς εισοδηματική κάλυψη''.