Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

Δελτίο Τύπου Δήμου Κυθήρων - 2/10/2013

Μετά από πρωτοβουλία του Δημάρχου Κυθήρων, κ. Θεόδωρου Γ. Κουκούλη, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 26η Σεπτεμβρίου, συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, κ. Πέτρο Τατούλη, στο γραφείο του στην Τρίπολη.
Κατά την συνάντηση, η οποία κράτησε περίπου μία ώρα, συζήτησαν θέματα που ενδιαφέρουν τον Δήμο μας. Συγκεκριμένα, ο κ.Δήμαρχος ζήτησε από τον Περιφερειάρχη να συμπεριληφθούν τα Κύθηρα στην πολιτική τουριστικής προβολής της Περιφέρειας Πελοποννήσου και να απεικονίζονται στους χάρτες της.
Ο Γεν. Γραμματέας της Περιφέρειας αποδέχθηκε το αίτημα του Δημάρχου και έδωσε αμέσως οδηγίες στις υπηρεσίες να το υλοποιήσουν. Στη συνέχεια ο κ. Δήμαρχος έθεσε το μείζον για τα Κύθηρα θέμα της ουσιαστικής βελτίωσης του οδικού άξονα Σπάρτης – Νεαπόλεως Βοιών, ώστε οι επισκέπτες και οι κάτοικοι των Κυθήρων να διανύουν την απόσταση αυτή με περισσότερη ασφάλεια και σε λιγότερο χρόνο.
Ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας ενημέρωσε τον κ. Δήμαρχο ότι προχωρεί η παράκαμψη της Σπάρτης η οποία θα συντομεύσει την εν λόγω διαδρομή κατά 15 – 20 λεπτά περίπου, ενώ ταχύτατα προχωρεί και η νέα οδική αρτηρία Μονεμβασίας – Νεαπόλεως. Πρόσθεσε ότι αναζητείται η συμφερότερη λύση για την παράκαμψη της Σκάλας – Βλαχιώτη, ενώ κατέληξε λέγοντας ότι σε συνεννόηση με τον Δήμο Μονεμβασίας τίθενται οι βάσεις για να βελτιωθεί και ασφαλτοστρωθεί το τμήμα Νεαπόλεως – Παλαιοκάστρου. Κατόπιν ο κ. Δήμαρχος έθεσε το θέμα της εγκατάστασης στην περιοχή του Μαλέα Μετεωρολογικού Σταθμού και Ραντάρ για καλύτερες και ασφαλέστερες προβλέψεις του καιρού για την ναυσιπλοΐα και την αεροπλοΐα. Ο κ. Γενικός υποσχέθηκε να εξετάσει το θέμα. Στην συνέχεια συζήτησαν θέματα διαχείρισης απορριμμάτων, γεωργίας και κτηνοτροφίας, ενώ ο κ. Τατούλης δήλωσε ανοικτός σε προτάσεις για κάθε τομέα και ιδιαίτερα γι’ αυτόν του Τουρισμού, οι οποίες μπορούν να αποβούν επωφελείς για τα Κύθηρα και την Νότια Πελοπόννησο. Τέλος, ο κ. Δήμαρχος κάλεσε τον κ. Περιφερειάρχη να επισκεφθεί τα Κύθηρα, πράγμα που ευχαρίστως αποδέχθηκε, ενώ του πρόσφερε ένα αναμνηστικό μετάλλιο του Δήμου μας.
Σημειώνεται, ότι πριν από την συνάντηση αυτή είχαν προηγηθεί επαφές του Δημάρχου Κυθήρων με τους Δημάρχους Μονεμβασίας και Ανατολικής Μάνης, κ. Ηρακλή Τριχείλη και Πέτρο Ανδρεάκο αντίστοιχα, οι οποίοι δήλωσαν την υποστήριξή τους στην πρωτοβουλία του κ. Δημάρχου στο μείζον θέμα της ουσιαστικής βελτίωσης του άξονα Σπάρτης – Νεαπόλεως.