Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

Δελτίο Τύπου Δήμου Κυθήρων - 3/10/2013

 Mε απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε την Δευτέρα, 30-9-2013 η επίσκεψη της πολυμελούς αντιπροσωπείας ιατρών από την Κρήτη, των γνωστών «Γιατρών του Αιγαίου», οι οποίοι αφιλοκερδώς εξέτασαν μεγάλο αριθμό συμπατριωτών μας κάθε ηλικίας. Οι ιατροί πολλών ειδικοτήτων, οι οποίες μάλιστα δεν υφίστανται στο Νοσοκομείο μας, με ευσυνειδησία και αφοσίωση στο καθήκον επιτέλεσαν σπουδαίο έργο. Παρά το γεγονός ότι ήλθαν
στο νησί μας μετά από πρόσκληση του Δημάρχου, ο Δήμος μας δεν δαπάνησε χρήματα διότι πολλοί εθελοντές πρόσφεραν διαμονή και φαγητό. Ο Δήμαρχος Κυθήρων, εξέφρασε τη λύπη του διότι επικεφαλής κυθηραϊκής αντιπροσωπείας την ίδια χρονική περίοδο που ήταν εδώ οι « Γιατροί του Αιγαίου» βρισκόταν στην Ζάκυνθο εκπροσωπώντας τον Δήμο σε Πανεπτανησιακές εκδηλώσεις στις οποίες συμμετείχαν αντιπροσωπείες και από τα επτά νησιά. Με την επιστροφή του δήλωσε ότι αισθάνεται ευγνώμων τόσο προς όλους τους επισκέπτες γιατρούς για τις πολύτιμες υπηρεσίες που πρόσφεραν στους Κυθηρίους όσο και προς τους χορηγούς χάρις στους οποίους κατέστη δυνατό να αφιχθεί στο νησί μας το πολυμελές ιατρικό κλιμάκιο.
Τέλος, πρόσθεσε ότι σήμερα, στην εποχή της μεγάλης οικονομικής κρίσης, τέτοιες συμπεριφορές εθελοντισμού και άδολης προσφοράς έχουν ακόμη μεγαλύτερη σημασία και είναι άξιες θερμότατων συγχαρητηρίων και φυσικά μίμησης από όλους μας.