Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

Δελτίο Τύπου Δήμου Κυθήρων - 24/10/2013

To τελευταίο διάστημα κυκλοφορούν δημοσιεύματα με σχόλια για τις εργασίες διαπλάτυνσης της κεντρικής οδού στην διασταύρωση των Φρατσίων.
Ενημερώνουμε λοιπόν για τα εξής :
Δεν έχει γίνει απαλλοτρίωση, ούτε έχει δοθεί καμία αποζημίωση στους ιδιοκτήτες των κτημάτων οι οποίοι παραχώρησαν μέρος της ιδιοκτησίας τους οικειοθελώς για να διευκολυνθεί η διέλευση των οχημάτων.
Στο σημείο αυτό ο δρόμος βελτιώθηκε αισθητά, σε σχέση την κατάσταση που υπήρχε προηγουμένως ενώ λανθασμένα αναφέρεται σε δημοσίευμα ότι ο δρόμος έχει πλάτος 5,50 μέτρα, αφού το πλάτος του δρόμο στο στενότερο σημείο του είναι 8,40 μέτρα!
Όσα αναφέρονται σχετικά με παρανομίες! για τη μη εφαρμογή της νομοθεσίας, στο πλάτος και τα ερείσματα του δρόμου, αυτή εφαρμόζεται όταν υπάρχει χρόνος να γίνουν απαλλοτριώσεις και όταν διατίθενται πιστώσεις οι οποίες θα χρηματοδοτήσουν την κατασκευή του έργου. Κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει στην προκειμένη περίπτωση.
Η μέθοδος των καταγγελιών που ανθεί το τελευταίο διάστημα στο νησί έχει σαν αποτέλεσμα να σταματάει η πορεία σημαντικών έργων ενώ λειτουργεί αποτρεπτικά στους ιδιοκτήτες οικοπέδων οι οποίοι επιθυμούν να παραχωρήσουν μέρος της ιδιοκτησίας τους ώστε να διαπλατυνθούν δρόμοι στο νησί.
Σε λίγο διάστημα η Περιφέρεια θα ξεκινήσει το έργο της βελτίωσης του δρόμου από το αναφερόμενο σημείο μέχρι τα Αρωνιάδικα. Για το έργο αυτό επίσης δεν έχουν γίνει απαλλοτριώσεις. Αναρωτιέται κανείς, οι ιδιοκτήτες πού θα παραχωρήσουν μέρος της ιδιοκτησίας τους θα βρουν και τον μπελά τους; Δεν πρέπει να ξανακατασκευασθούν οι μαντρότοιχοι που είναι και χαρακτηριστικό αρχιτεκτονικό στοιχείο του νησιού μας; Γιατί πρέπει να τοποθετηθούν παντού οι αντιαισθητικές μπάρες!
Η επίθεση που ασκείται σε οτιδήποτε γίνεται στο νησί μας, από τους γνωστούς κύκλους των καταγγελλόντων, είναι δυστυχώς σοβαρή αιτία οπισθοδρόμησης.
Η Δημοτική Αρχή θα συνεχίσει με το ίδιο πάθος, να εργάζεται για την βελτίωση των υποδομών των νησιών μας και να αντιμετωπίζει κάθε τέτοιου είδους πρόκληση με σοβαρότητα και αποφασιστικότητα, λαμβάνοντας πάντοτε υπόψη το κοινό καλό, την πρόοδο και το συμφέρον του τόπου μας.