Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

Οι ενορίτες του Μητροπολιτικού Ι. Ναού Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος πήγαν Κύθηρα

Η Ενορία του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος πραγματοποίησε τριήμερη προσκυνηματική Εκδρομή στα Κύθηρα, με την ευκαιρία της αναμνήσεως του θαύματος της Παναγίας της Μυρτιδίωτισσας, την Κυριακή 22, Δευτέρα 23 και Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013.  
Οι προσκυνητές – εκδρομείς είχαν την ιδιαίτερη χαρά να επισκεφθούν τήν Ιερά Μονή της Αγίας Μόνης και να προσκυνήσουν την ιερά Εικόνα της Παναγίας, η οποία βρέθηκε το 1766 σε ένα σκίνο με την επιγραφή «Η Μόνη των πάντων ελπίς» από ένα βοσκό και να θαυμάσουν την υπέροχη θέα από την Ιερά Μονή.
Επισκέφθηκαν το παραδοσιακό χωριό Μυλοπόταμος όπου και γευμάτισαν, την Χώρα των Κυθήρων και ξεναγήθηκαν στο περίφημο κάστρο, χτισμένο τον 13 αιώνα. Στο κάστρο θαυμάσανε τους ιερούς Ναούς του Παντοκράτορος και της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας, όπου φυλασσόταν η Εικόνα της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας σε περιόδους έξαρσης των πειρατικών επιδρομών και επισκέφθηκαν και το παραθαλάσσιο Καψάλι.

Τη Δευτέρα το απόγευμα συμμετείχαν στον Μέγα Πολυαρχιερατικό Εσπερινό στην Ιερά Μονή Παναγίας Μυρτιδιώτισσας. Στό εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος καί συμμετείχαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Κισσάμου καί Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, Κυθήρων και Αντικυθήρων κ. Σεραφείμ καί ο Θεοφιλεστατος Επίσκοπος Επιδαύρου κ. Καλλίνικος.
Την Τρίτη το πρωί συμμετείχαν στην Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία και στη λιτανεία της θαυματουργού Ιεράς Εικόνος πέριξ της Ιεράς Μονής. Το μεσημέρι της Τρίτης αναχώρησαν για την Χαλκίδα.

πηγή: eviaportal.gr