Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017

Νεότερα για την μηχανική βλάβη του Β.ΚΟΡΝΑΡΟΣ από τον Δήμαρχο Κυθήρων

Στράτος Χαρχαλάκης

Καθώς η μηχανική βλάβη του ΚΟΡΝΑΡΟΣ δεν έχει ακόμα επισκευαστεί, μετά από επικοινωνία μου με την πλοιοκτήτρια εταιρεία του τοπικού πλοίου, το Ε/Γ-Ο/Γ ΠΟΡΦΥΡΟΥΣΑ θα εκτελέσει (εφόσον παραστεί ανάγκη) διπλά ή και τριπλά δρομολόγια από και προς Νεάπολη Βοιών, για όσες ημέρες παραμένουν ανεκτέλεστα τα δρομολόγια του ΚΟΡΝΑΡΟΣ. Έχουμε ζητήσει από τη ΛΑΝΕ να δρομολογήσει ΑΜΕΣΑ άλλο πλοίο για τη σύνδεση των Κυθήρων/Αντικυθήρων με Πειραιά, Γύθειο, Κίσσαμο και Καλαμάτα και αναμένουμε τη σχετική απάντηση της Εταιρείας προς το Υπουργείο. Ωστόσο, επειδή λαμβάνω μηνύματα για ακυρώσεις κρατήσεων, θεωρώ δεδομένο ότι οι βλαφθέντες επιχειρηματίες πρέπει να αναζητήσουν τις σχετικές αποζημιώσεις διά της δικαστικής οδού, διαδικασία στην οποία ο Δήμος θα τους συμπαρασταθεί ηθικά.
Για ακόμη μία φορά αποδεικνύεται η αξιοπιστία και η αγάπη προς το νησί από τους πλοιοκτήτες του τοπικού πλοίου προς τους οποίους οι ευχαριστίες μας είναι θερμότατες.
Τέλος, επικοινώνησα ήδη με τους συναδέλφους της Κισσάμου, της Ανατ. Μάνης και της Καλαμάτας και αναμένουμε και τις δικές τους ενέργειες καθώς από την ακινησία του ΚΟΡΝΑΡΟΣ βλάπτονται τουριστικά και οι δικές τους περιοχές.