Τρίτη 20 Ιουνίου 2017

Στην Γκιόστρα Ζακύνθου ο Κυθηραϊκός Σύνδεσμος Αθηνών

Μετά από πρόσκληση του πολιτιστικού σωματείου "GIOSTRA DI ZANTE" (Γκιόστρα Ζακύνθου) ταξιδέψαμε στη Ζάκυνθο, για μια ακόμη φορά, το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, αντιπροσωπεία του Δ.Σ του Κυθηραϊκού Συνδέσμου Αθηνών και τμήμα της χορευτικής μας ομάδας.
Τα τελευταία χρόνια το πολιτιστικό σωματείο "GIOSTRA DI ZANTE" αναβιώνει το μεσαιωνικό έθιμο της ΓΚΙΟΣΤΡΑΣ, με κύριο δρώμενο τους έφιππους αγώνες ιπποτών και με πολλές άλλες, παράλληλες, εκδηλώσεις όπως παρελάσεις με γυναίκες και άνδρες ντυμένους με μεσαιωνικές ενδυμασίες και παρελάσεις με αντιπροσωπίες από όλα τα Επτάνησα.
Φέτος, εκτός από τα Επτάνησα, συμμετείχαν και αντιπροσωπείες από το εξωτερικό, όπως το Σαν Μαρίνο και η Σουλμόνα της Ιταλίας, η Αμβέρσα και η Τσεχία. Όλες οι αντιπροσωπίες παρουσίασαν κάποιο δρώμενο. Συγκεκριμένα, τα Κύθηρα με τις κυθηραϊκές ενδυμασίες και τον ενθουσιώδη χορό των παιδιών του χορευτικού μας, έκλεψαν και πάλι την παράσταση.
Ήταν μια ανεπανάληπτη εμπειρία, για ακόμη μία φορά, εξίσου ανεπανάληπτη με την περσινή μας συμμετοχή στην Γκιόστρα Ιταλίας.
Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στην οργανωτική επιτροπή της Γκιόστρας Ζακύνθου για την τεράστια προσπάθεια και τον κόπο που καταβάλουν και τους ευχαριστούμε για την εξαιρετική φιλοξενία τους και την ανθρώπινη ζεστασιά τους.

Για τον Κυθηραϊκό Σύνδεσμο Αθηνών
Βάσω Σαμίου Φλωροπούλου
Γενική Γραμματέας

πηγή: kithiraikossindesmos.gr