Κυριακή 25 Ιουνίου 2017

Δελτίο τύπου Δήμου Κυθήρων, 23/6/2017

Ιαπωνία – Ελλάδα: Αδελφοποίηση πεζοπορικών μονοπατιών!
Την 27η Ιουνίου 2017, στα Κύθηρα, θα πραγματοποιηθεί η τελετή αδελφοποίησης του πεζοπορικού μονοπατιού «Μ1» των Κυθήρων με το μονοπάτι San’in Kaigan Geopark Trail της Ιαπωνίας. Ο Δήμος Κυθήρων, το Κυθηραϊκό Ίδρυμα Πολιτισμού και Ανάπτυξης και η PathsofGreece, θα φιλοξενήσουν πενταμελή επιτροπή από την περιοχή Τοττόρι της Ιαπωνίας, που θα επισκεφθεί το νησί των Κυθήρων για να ολοκληρωθεί η αδελφοποίηση των δύο μονοπατιών, η οποία ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2016 με την υπογραφή του συμφωνητικού συνεργασίας και φιλίας, στην Ιαπωνία.
Πρόκειται για την τρίτη αδελφοποίηση μονοπατιών στην Ελλάδα, πράγμα που δείχνει πως η χώρα μας επενδύει στην εξωστρέφεια σχετικά με τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού, και ιδιαίτερα την πεζοπορία. Το πρόγραμμα των αδελφοποιήσεων μονοπατιών «FriendshipTrails” είναι ένα πρόγραμμα του Διεθνούς Δικτύου Μονοπατιών “WorldTrailsNetwork”.
To Γεωπάρκο San’in Kaigan της Ιαπωνίας, μέλος του Παγκόσμιου Δικτύου Γεωπάρκων της UNESCO, είναι μια περιοχή που περικλείει πανέμορφη φύση, πλούσιο πολιτισμό, ιστορία και γαστρονομία. Είναι επίσης ιδανικό μέρος για οικοτουρισμό και αθλητικό τουρισμό. Το Συμβούλιο San'in Kaigan Geopark Trail, το οποίο ιδρύθηκε τον Ιούλιο του 2015, δημιούργησε μια διαδρομή που διασχίζει γραφικά μέρη, όπως τις Αμμοθίνες Tottori, που είναι από τους μεγαλύτερους αμμόλοφους της Ιαπωνίας και την Ακτή Uradome με τα κρυστάλλινα νερά. Περπατώντας το μεγάλο μονοπάτι του San'in Kaigan Geopark, μπορείτε να παρατηρήσετε τη διαδικασία σχηματισμού της Θάλασσας της Ιαπωνίας αλλά και να απολαύσετε δραστηριότητες στη θάλασσα.
Στα Κύθηρα, το σπίτι όπου γεννήθηκε η Ρόζα Κασιμάτη, μητέρα του Λευκάδιου Χερν (Yakumo Koizumi), ενός από τους σημαντικότερους συγγραφείς της Ιαπωνίας, εξακολουθεί να αποτελεί σημείο αναφοράς για κάθε Ιάπωνα.
Την ημέρα της τελετής αδελφοποίησης, θα πραγματοποιηθεί πεζοπορία ανοικτή για το κοινό από τη Χώρα στο Καψάλι, με σημείο εκκίνησης την πλατεία της Χώρας και ώρα έναρξης τις 10:00. Η τελετή αδελφοποίησης είναι ανοικτή για το κοινό και θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία της Χώρας στις 20:00.
Στην εκδήλωση θα μιλήσουν:
1. Κος Ευστράτιος Χαρχαλάκης - Δήμαρχος Κυθήρων
2. Κος Tetsuya Morishita - Πρόεδρος του συμβουλίου San'in Kaigan Geopark
3. Κος Γιώργος Κασιμάτης - Πρόεδρος του Κυθηραϊκού Ιδρύματος Πολιτισμού και Ανάπτυξης
4. Κος Φοίβος Τσαραβόπουλος - Πρόεδρος της Paths of Greece και ταμίας του διοικητικού συμβουλίου του World Trails Network (Παγκόσμιο Δίκτυο Μονοπατιών)