Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017

Δελτίο τύπου Δήμου Κυθήρων, 9/6/2017

Το απόγευμα της Πέμπτης 9/6 ο Δήμαρχος Κυθήρων κ. Ευστράτιος Χαρχαλάκης έλαβε μέρος στο Δ.Σ. του Δικτύου Συνεργασίας Δήμων Π.Ε. Νήσων Αττικής και στη συνέχεια προήδρευσε στη συνεδρίαση της Επιτροπής Διαχείρισης Προγράμματος του Δικτύου, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της αναπτυξιακής σύμπραξης των νησιωτικών Δήμων της Αττικής για την εφαρμογή του προγράμματος CLLD/LEADER. Στις συνεδριάσεις συμμετείχαν οι Δήμαρχοι Αίγινας κ. Δημήτριος Μούρτζης (και πρόεδρος του Δ.Σ.), Τροιζηνίας-Μεθάνων κ. Κώστας Καραγιάννης, Αγκιστρίου κ. Ιωάννης Αθανασίου, Ύδρας κ. Γέωργιος Κουκουδάκης καθώς και εκπρόσωποι των κοινωνικών φορέων της σύμπραξης. Υπήρξε αναλυτική ενημέρωση από τα στελέχη της Αναπτυξιακής Εταιρείας Πάρνωνα, που έχει αναλάβει την υποστήριξη του Δικτύου, σχετικά με τις διαδικασίες και την προετοιμασία ενόψει των πρώτων προσκλήσεων υποβολής προτάσεων χρηματοδότησης, που αναμένονται το προσεχές Φθινόπωρο.
Οι συνεδριάσεις έγιναν στα νέα γραφεία του Δικτύου στον Πειραιά, ενώ η Γενική Συνέλευση θα λάβει χώρα την Κυριακή 18/6 στις Σπέτσες, μετά τη λήξη των εργασιών του 9ου Forum της Αυτοδιοίκησης που διοργανώνουν στο νησί η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής και η Ένωση Δημάρχων Αττικής, όπου και θα συμμετάσχει με εισήγηση ο Δήμαρχος Κυθήρων κ. Χαρχαλάκης.
Μέσα από το Πρόγραμμα CLLD/LEADER θα μπορέσουν να χρηματοδοτηθούν δημόσια και ιδιωτικά έργα αλλά και άϋλες δράσεις (π.χ. ανάδειξη τοπικής πολιτιστικής και λαογραφικής κληρονομιάς) στην κατεύθυνση της ανάπτυξης των περιοχών παρέμβασης, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των νησιών μας και κυρίως των αγροτικών περιοχών. Σημειώνεται ότι έργο που χρηματοδοτείται από το αντίστοιχο πρόγραμμα της προηγούμενης χρηματοδοτικής περιόδου (ΟΠΑΑΧ) είναι η ανάπλαση των Μητάτων που ολοκληρώνεται εντός των επομένων ημερών.