Πέμπτη 8 Ιουνίου 2017

Οι ''πειρατές'' BARBAROSSA κατέκτησαν το κύπελλο στο 6ο Παγκυθηραϊκό Τουρνουά Βasket 2017 – Πάθος και θέαμα από όλες τις ομάδες

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 6ο Παγκυθηραϊκό Τουρνουά Basket, που πραγματοποιήθηκε στις 3 & 4 Ιουνίου στα Πιτσινιάνικα Κυθήρων.
Συνολικά συμμετείχαν 8 ομάδες (Barbarossa, 1μισης Τόνος, Μπεκατσιακός, Cool Team, Pick N' Roll, Έκρηξη, Livadi Bulls και Havalakers), προσφέροντας στους παρευρισκομένους όμορφο κατά διαστήματα θέαμα.
Και τις δύο ημέρες παρακολουθήσαμε δυνατά παιχνίδια με τους παίχτες να τα δίνουν όλα για τη νίκη. Ωστόσο 4 ομάδες από τις 8 έφτασαν στα ημιτελικά και στους τελικούς.
Στον πρώτο ημιτελικό ο Μπεκατσιακός αντιμετώπισε τους Barbarossa σε ένα συγκλονιστικό κι αμφίρροπο ματς που κρίθηκε στο καλάθι, με τους Barbarossa να παίρνουν στο τέλος τη νίκη, ενώ στον δεύτερο ημιτελικό η ομάδα Cool Team αντιμετώπισε τον 1μιση Τόνο που αν και δεν μπήκε καλά στο παιχνίδι, στη συνέχεια ανέβασε ρυθμό και τελικά νίκησε χωρίς προβλήματα το ματς.
Οι τρεις διαιτητές με τον συντονιστή της διοργάνωσης (από δεξιά) ο κ. Νίκος Κομηνός, ο κ. Άκης Αγιοπλούδης,
ο κ. Άρης Χατζόπουλος και ο κ. Δημήτρης Μαρσέλος
Στον μεγάλο τελικό η ομάδα των ''Barbarossa'' μπήκε πιο δυνατά και πήρε από νωρίς μεγάλη διαφορά στο σκορ. Η αστοχία και ο εκνευρισμός των παιχτών του 1μιση Τόνου έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη του ματς. Αντίθετα οι παίχτες των Barbarossa έδειχναν πιο φρέσκοι, με καθαρό μυαλό στις επιλογές τους και δείχνοντας καλό αγωνιστικό πρόσωπο  μέχρι το τέλος του παιχνιδιού, έφτασαν στη νίκη με σκορ 21-10.
Στον μικρό τελικό ο Μπεκατσιακός αντιμετώπισε και νίκησε την Cool Team, κατακτώντας την τρίτη θέση.
Πρώτος σκόρερ και MVP του Τουρνουά αναδείχθηκε ο Ανδρέας Αλεβιζόπουλος του Μπεκατσιακού, σημειόνωντας 43 συνολικά πόντους για την ομάδα του.
Σημαντικό ρόλο στην ομαλή διεξαγωγή του Τουρνουά έπαιξαν και οι τρεις διαιτητές της διοργάνωσης: κ. Νίκος Κομηνός, κ. Δημήτρης Μαρσέλος και κ. Αρης Χατζόπουλος.
Οι μεγάλοι νικητές, οι παίχτες της ομάδας Barbarossa παραλαμβάνουν τα μετάλλιά τους
και σηκώνουν το Κύπελλο της διοργάνωσης
Οι δύο άνθρωποι που ανέλαβαν και διοργάνωσαν το 6ο Παγκυθηραϊκό Τουρνουά Basket: 
η κα. Σταυρούλα Μπαμπούνη και ο κ. Άκης Αγιοπλούδης
Υποστηρικτές και Χορηγοί του Τουρνουά ήταν: η Πιτσαρία-Καφέ ''Βίτσιο'' που πρόσφερε δώρο γεύμα στους νικητές και βοήθησε στις συμμετοχές, το Καφενείο ''Αστικόν'' για τη βοήθεια στη διοργάνωση και τις συμμετοχές, ο κ. Γιώργος και ο κ. Γιάννης Τραβασάρος για την κάλυψη των εξόδων αντικατάστασης με νέα διχτάκια στις μπασκέτες του γηπέδου που έγινε το τουρνουά, ο κ. Γιάννης Μαγουλάς που ανέλαβε τον καθαρισμό του γηπέδου και το PhotoCerigo. Χορηγός επικοινωνίας ήταν ο Ρ/Σ Tsirigo FM 105,6.
Τέλος πολλά συγχαρητήρια αξίζουν στον κ. Άκη Αγιοπλούδη και την κα. Σταυρούλα Μπαμπούνη για την άψογη διοργάνωση και την διεξαγωγή του 6ο Τουρνουά Basket στα Κύθηρα.




Ρεπορτάζ - Κάμερα - Φωτογραφίες: Παναγιώτης Μπαχτής

πηγή: Tsirigo fm