Τρίτη 6 Ιουνίου 2017

Σε 11 ώρες και 31 λεπτά η ομάδα PASTRA CRETONAXIOSA έφτασε στα Αντικύθηρα κολυμπώντας 38χλμ. από τα Κύθηρα

Σε μόλις 11 ώρες και 31 λεπτά τα μέλη της ομάδα Pastra Cretonaxiosa κάλυψαν κολυμπώντας μια απόσταση 38 χιλιομέτρων, ολοκληρώνοντας με επιτυχία το δεύτερο δύσκολο εγχείρημά τους (μετά το πέρασμα της Μάγχης πέρυσι) να φτάσουν στα Αντικύθηρα από τα Κύθηρα, με μόνη κινητήριο δύναμη την δύναμη και τη θέλησή τους.
Η ομάδα ξεκίνησε την Κυριακή 4/6 και ολοκλήρωσε της προσπάθειά της τη Δευτέρα 5/6, καλύπτοντας τη διαδρομή σε δύο φάσεις.
Σε όλη τη διαδρομή οι αθλητές είχαν την υποστήριξη συνοδευτικό σκάφους ασφαλείας αλλά και πλωτού του Λιμενικού σώματος από τη Νεάπολη Βοιών.
Η προσπάθεια αυτή έγινε στα πλαίσια ενίσχυσης των Ελλήνων αθλητών του Charity4U (Αθλητισμός για όλους) και αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες.
Παρακάτω σας παραθέτουμε και τη χαρακτηριστική ανάρτηση στο profile της ομάδας μετά την επιτυχημένη ολοκλήρωση του εγχειρήματός τους:
«Φίλοι μας καλοί!
Με ιδιαίτερη χαρά και υπερηφάνεια σας ανακοινώνουμε ότι ο διάπλους Κυθήρων - Αντικυθήρων ολοκληρώθηκε επιτυχώς σε 11 ώρες και 31'. Η παρουσία του λιμενικού με σκάφος από την Νεάπολη αποτέλεσε ιδιαίτερα ενισχυτικό παράγοντα στο αίσθημα ασφάλειας που είχαμε για τον αγώνα και ευχαριστούμε ιδιαίτερα τόσο το πλήρωμα του σκάφους 123 όσο και όλη την δύναμη του Λιμεναρχείου Νεαπόλεως. Το βίντεο κατά την στιγμή του τερματισμού όπου ο Βαγγέλης Ζουρμπάκης ακουμπά το βορειότερο σημείο των Αντικυθήρων "Κεφαλή". Στην φωτό η ομάδα σύσσωμη!!!!»

Ρεπορτάζ:  Παναγιώτης Μπαχτής

πηγή: Tsirigo fm