Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ ΣΤΙΣ ΣΠΗΛΙΕΣ

Λαμπρά γιορτή οργάνωσε και φέτος η οικογένεια των Σωτήρχων στον εορτάζοντα σπηλαιώδη ναό της Αγίας Σοφίας στις Σπηλίες Καλάμου.

Όλα τακτοποιημένα άστραφταν από καθαριότητα και έδειχναν, πως κάποιοι αφιέρωσαν πολύ χρόνο για να προετοιμασθεί αυτό το πανηγύρι.
Όποιος παρακολουθήσει τις ακολουθίες σ’ αυτό το εξωκκλήσι που είναι πραγματική μυσταγωγία, ανεβαίνει πνευματικά. Το όμορφο σπήλαιο που η ευλάβεια των προγόνων μας μετέτρεψε σε χώρο ιερό, μαζί με το γύρω παρθένο φυσικό περιβάλλον δημιουργούν μια ατμόσφαιρα μοναδική.
Η παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ.Σεραφείμ το βράδυ στον εσπερινό με τον π. Πέτρο Μαριάτο και το πρωί στη θεία λειτουργία με τον π. Παναγιώτη Μεγαλοκονόμο ελάμπρυνε ακόμη περισσότερο τη γιορτή. Οι ομιλίες που έγιναν το βράδυ από τον π. Πέτρο και το πρωί από τον Σεβασμιώτατο, μας βοήθησαν να κατανοήσουμε περισσότερο αυτή τη γιορτή των τεσσάρων Αγίων Γυναικών της Εκκλησίας μας, της Σοφίας, της Πίστης, της Ελπίδας και της Αγάπης.
Το βράδυ μετά τον εσπερινό και το πρωί μετά τη Θεία Λειτουργία, προσφέρθηκε πλούσιος μπουφές σε όλους τους προσκυνητές καφέδες, βουτήματα, πολλά γλυκά και αναψυκτικά παρετέθησαν εν αφθονία σ’ αυτήν την εκδήλωση αγάπης και προσφοράς της οικογένειας των Σωτήρχων. Όλα τα μέλη της, μικροί και μεγάλοι άφησαν τις δουλειές τους στην Αθήνα και ήλθαν για να τιμήσουν την πολιούχο του συνοικισμού τους και να προσφέρουν τις υπηρεσίες και την  αγάπη τους, όπως ακριβώς έκαναν και οι πρόγονοί τους.




                                                    Βασίλης Σταύρου Ιερέως Χάρος