Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Δελτίο Τύπου Δήμου Κυθήρων - 18/9/2012


  Συνέδριο μεγάλου ενδιαφέροντος θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο στα Κύθηρα. Συγκεκριμένα, από την 5η έως και την 7η Οκτωβρίου στον Κυθηραϊκό Σύνδεσμο στη Χώρα, το Ελληνικό Δίκτυο Μικρών Νησιών, ο Δήμος Κυθήρων και η Αντιπεριφέρεια Νήσων Αττικής συνδιοργανώνουν το 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο Μικρών Νησιών.
Η θεματική του Συνεδρίου η οποία είναι εξαιρετικά σημαντική, ιδιαίτερα στις σημερινές πρωτόγνωρες οικονομικές συνθήκες, θα προσφέρει την ευκαιρία στα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα, αλλά και στο σύνολο των μικρών νήσων της πατρίδας μας να προλάβουν τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και να αναζητήσουν βιώσιμες λύσεις τόσο σε ελληνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
Στο συνέδριο θα συμμετέχουν ο Αντιπεριφερειάρχης νήσων , κ. Δ. Κατσικάρης, Δήμαρχοι, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί σύμβουλοι από τα Ελληνικά μικρά νησιά, Ευρωβουλευτές, εκπρόσωποι της Κυβερνήσεως, ενώ έχουν προσκληθεί ο Περιφερειάρχης Αττικής , κ. Γ. Σγουρός και ο Γεν Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης, κ. Δ. Καλογερόπουλος.
Θα υπάρξουν εισηγήσεις επί διαφόρων θεμάτων , όπως Ακτοπλοΐα, Βιώσιμη Ανάπτυξη, Υποδομές, Υδάτινοι πόροι κ. άλλα, ενώ θα πραγματοποιηθεί συζήτηση ανοιχτής τραπέζης με θέμα « Το μέλλον των μικρών νησιών στο σημερινό δυσμενές οικονομικό περιβάλλον».
Για καλύτερη ενημέρωση των Κυθηρίων και των Αντικυθηρίων γνωστοποιείται ότι το Ελληνικό Δίκτυο Μικρών Νησιών είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός, μέλος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Μικρών Νησιών, στον οποίο συμμετέχουν όλα σχεδόν τα μικρά ελληνικά νησιά. Μέσω του Δικτύου προωθούνται προς λύση τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ε.Ε. τα πολλά και μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νησιά μας.