Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Δελτίο Τύπου Δήμου Κυθήρων - 6/9/2012



Ολοκληρώθηκε το 9ο Ιατρικό επιστημονικό συνέδριο στα Κύθηρα, οι γνωστές πλέον Κυθηραϊκές Ημέρες Υπέρτασης & Νεφρολογίας, που τα τελευταία 17 χρόνια οργανώνονται ανά δύο χρόνια στα Κύθηρα. 
Έτσι και φέτος παρά την μεγάλη οικονομική κρίση, με την φροντίδα του γνωστού στους Κυθηρίους, γιατρού και πρώην Προέδρου της Ελληνικής Νεφρολογικής Εταιρείας, Νίκου Παπαγαλάνη πραγματοποίησαν τις εργασίες τους από 1-3 Σεπτεμβρίου. 
Την οργάνωση είχε το Νεφρολογικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών "Κοργιαλένειο - Μπενάκειο" Ε.Ε.Σ ενώ το συνέδριο ήταν υπό την αιγίδα της Ελληνικής Νεφρολογικής Εταιρείας.
Οι τρείς ημέρες περιελάμβαναν εκδηλώσεις σε διάφορα σημεία του νησιού. 
Χώρος διεξαγωγής των εργασιών του συνεδρίου είχε επιλεγεί για φέτος του "Φάβα το Λιοτρίβι" στα Μητάτα, ένας χώρος που εξέπληξε θετικά τους συνέδρους, τόσο η ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα αλλά και το όλον περιβάλλον.
 
Το επιστημονικό πρόγραμμα περιελάμβανε διαλέξεις, και συζητήσεις για μια σειρά ιατρικών θεμάτων αλλά και επίκαιρες εισηγήσεις που έχουν σχέση με τα προβλήματα της Ιατρικής, καθώς και τα συστήματα υγείας σε συνθήκες οικονομικής κρίσης. Συμμετείχαν 100 και πλέον σύνεδροι ενώ η οργάνωση ήταν άψογη και οι εντυπώσεις των συμμετεχόντων άριστη.
Ευχή όλων, είναι σε δύο χρόνια, να έχουμε στα Κύθηρα τις δέκατες Κυθηραϊκές Ημέρες Υπέρτασης & Νεφρολογίας.