Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

Η ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΥΨΩΣΕΩΣ ΤΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ

Γέμισαν και φέτος οι ναοί από πιστούς, που προσήλθαν να γιορτάσουν τη μεγάλη γιορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, υπακούοντας στο κάλεσμα της εκκλησίας μας «Δεύτε πιστοί το ζωοποιόν ξύλον προσκυνήσωμεν…»
Με λαμπρότητα γιορτάστηκε η μεγάλη αυτή δεσποτική εορτή, στον εορτάζοντα Μητροπολιτικό ναό του Εσταυρωμένου στη Χώρα και τη γιορτή ελάμπρυνε η παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Σεραφείμ.
Πολύς κόσμος προσήλθε να παρακολουθήσει την τελετή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού και να τον προσκυνήσει. Προσήλθαν επίσης ο Δήμαρχος Κυθήρων κ. Κουκούλης Θεόδωρος και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Διοικητής της Ναυτικής βάσης Κυθήρων, το Δημοτικό Σχολείο Χώρας με το Δ/ντή κ. Λεοντσίνη Γεώργιο και τους εκπαιδευτικούς, καθώς και αντιπροσωπεία μαθητών του Γυμνασίου και του Λυκείου Κυθήρων με το Θεολόγο καθηγητή κ. Λουράντο Γεώργιο.
Ο Σεβασμιώτατος κήρυξε το θείο λόγο και μίλησε για το ιστορικό της πρώτης Υψώσεως, που έγινε από τον πατριάρχη Ιεροσολύμων Μακάριο μετά την ανεύρεση του Τιμίου Σταυρού από την Αγία Ελένη και ακόμη μίλησε για τη ζωοποιό δύναμή Του.
Μετά το πέρας της θείας λειτουργίας, εψάλη ευχαριστήριος ακολουθία για την 68η επέτειο της απελευθέρωσης της Ελλάδας από τις δυνάμεις κατοχής, που έγινε το Σεπτέμβριο του 1944 και τα Κύθηρα ήταν το πρώτο τμήμα Ελληνικού εδάφους που ανύψωσε την Ελληνική σημαία.     
                                                              
Βασίλης Σταύρου Ιερέως Χάρος