Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

Η αποστολή του Δήμου Καραβά στα Κύθηρα


ΔΗΜΟΣ ΚΑΡΑΒΑ
Οδός Μιλήτου αρ.2, Στρόβολος, 2028 Λευκωσία
Τηλ. 22516937, 99620251, Φαξ. 22516941
Email: karavas.municipality@cytanet.com.cy


Δεκαπενταμελής αποστολή του Δήμου Καραβά Κύπρου με επικεφαλής το Δήμαρχο, Γιάννη Παπαϊωάννου συμμετείχε σε μια σειρά από εκδηλώσεις στο νησί των Κυθήρων την περίοδο 15 -21 Αυγούστου 2012.

Μετά από πρόσκληση του Συλλόγου «Πορτοκαλιά» της κοινότητας Καραβά Κυθήρων, μέλη της Νεολαίας του Δήμου Καραβά που συμμετείχαν στην αποστολή έλαβαν μέρος σε αθλητικές δραστηριότητες που πραγματοποιήθηκαν στις 16 Αυγούστου στην παραλία «Πλατεία Άμμος» στην κοινότητα του Καραβά Κυθήρων.

Την Παρασκευή 17 Αυγούστου, το χορευτικό συγκρότημα της Νεολαίας του Δήμου Καραβά παρουσίασε Κυπριακούς παραδοσιακούς χορούς στην πολιτιστική εκδήλωση που διοργάνωσε ο Σύλλογος «Πορτοκαλιά»  στο Δημοτικό Σχολείο της κοινότητας. Στην εκδήλωση, παραδοσιακούς χορούς παρουσίασε και το χορευτικό συγκρότημα από το νησί Ύδρα. Εξαιρετική από κάθε άποψη η εκδήλωση και άφησε κατασυγκινημένους τους 1000 περίπου κατοίκους και φίλους του νησιού που παρευρέθηκαν σε αυτή και διασκέδασαν μέχρι τις πρωινές ώρες. Από το μαέστρο της κρατικής ορχήστρας που ανέλαβε το μουσικό πρόγραμμα της εκδήλωσης και κατενθουσίασε τους παρευρισκομένους με το ποιοτικό του ρεπερτόριο μεταφέρθηκε η ευχή «Θα μας αξιώσει ο Θεός και θα το φέρει η μοίρα στον Καραβά της Κύπρου μας να πάω να παίξω λύρα!».

Την Κυριακή 19 Αυγούστου, η αποστολή του Δήμου Καραβά παρευρέθηκε σε μνημόσυνο για τους πεσόντες της εισβολής του 1974 που τελέστηκε στην εκκλησία του Αγίου Χαραλάμπους στην κοινότητα Καραβά Κυθήρων και στη συνέχεια συμμετείχε στην τελετή κατάθεσης στεφάνων που διοργάνωσε η κοινότητα Καραβά στο μνημείο ηρώων στο κέντρο του χωριού.

Τη Δευτέρα 20 Αυγούστου στα γραφεία του Δήμου Κυθήρων πραγματοποιήθηκε λιτή τελετή όπου υπογράφτηκε το πρωτόκολλο αδελφοποίησης μεταξύ των Δήμων Κυθήρων και Καραβά Κύπρου. Η υπογραφή του πρωτόκολλου είναι συνέχεια της αδελφικής σύνδεσης που υπάρχει μεταξύ του Δήμου Καραβά και της κοινότητας Καραβάς Κυθήρων η οποία ξεκίνησε το 1997 και συνεχίζεται με μια πολύ καλή συνεργασία και αλληλοστήριξη μέχρι σήμερα. Δέσμευση των δύο Δημάρχων, η οποία τονίστηκε στην εκδήλωση, είναι ότι αυτή η αδελφική σύνδεση θα εδραιωθεί ακόμη περισσότερο σε ένα αναβαθμισμένο επίπεδο συνεργασίας των δύο Δήμων με βασικό στόχο την ανάδειξη εθνικών, ιστορικών, πολιτιστικών και άλλων στοιχείων των δύο Δήμων μέσα από εκδηλώσεις, ανταλλαγές και άλλες δραστηριότητες.

Η αποστολή του Δήμου Καραβά είχε την ευκαιρία να γνωρίσει τις ομορφιές και την πλούσια ιστορία και θρησκευτική παράδοση του νησιού και επέστρεψε στην Κύπρο με τις καλύτερες εντυπώσεις και αναμνήσεις από το όμορφο νησί των Κυθήρων.

31 Αυγούστου 2012                                                            Επιτροπή Τύπου και Διαφώτισης
Δήμου Καραβά
  Η Αποστολή του Δήμου Καραβά στην είσοδο της κοινότητας Καραβά Κυθήρων

Από την τελετή κατάθεσης στεφάνων στο μνημείο ηρώων στην κοινότητα Καραβά Κυθήρων

Το χορευτικό συγκρότημα της Νεολαίας του Δήμου Καραβά

Στιγμιότυπο από το χορευτικό πρόγραμμα που παρουσίασε η ομάδα της Νεολαίας του Δήμου Καραβά

Οι Δήμαρχοι Κυθήρων και Καραβά υπογράφουν το πρωτόκολλο αδελφοποίησης
Ο Δήμαρχος Καραβά επιδίδει αναμνηστική πλακέτα στο Δήμαρχο Κυθήρων

Αναμνηστική φωτογραφία μετά την υπογραφή του πρωτόκολλου αδελφοποίησης