Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Γιορτάστηκε στη Μονή Μυρτιδίων η μνήμη της Παναγίας Μυρτιδιώτισσας


Με πάνδημη συμμετοχή κλήρου και λαού, των τοπικών Αρχών, αλλά και πλήθους προσκυνητών από άλλες περιοχές (Κρήτη, Πελοπόννησος κ.λπ.) γιορτάστηκε στο Ναό των Ναών της Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης, στην κοιτίδα της τη Μονή Μυρτιδίων, η μνήμη της Παναγίας και της εύρεσης της θαυματουργού εικόνας της (24 Σεπτεμβρίου).
Την παραμονή χοροστάτησε στον καθιερωμένο εσπερινό ο Μητροπολίτης Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσόστομος, ενώ παρευρίσκετο και ο Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Σεραφείμ και φυσικά ο κυθηραϊκός κλήρος με τον ποιμένα του νησιού μας το Μητροπολίτη κ. Σεραφείμ. Ακολούθησε δε κατανυχτική αγρυπνία στο Καθολικό.
Την επομένη τελέστηκε η Θεία Λειτουργία όπου χοροστάτησε ο έτερος των φιλοξενούμενων Μητροπολιτών, ο Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Σεραφείμ και βέβαια σύσσωμος ο Κυθηραϊκός κλήρος από τους ιερείς του νησιού μας και μετά την ομιλία ακολούθησε η λιτανεία με τη συνοδεία του αγήματος και τη Φιλαρμονική του νησιού μας με τον μαέστρο Στρατή Θεοδωρακάκη.
Παρόντες βεβαίως ο Δήμαρχος Κυθήρων, τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, οι στρατιωτικές και αστυνομικές αρχές, ο Δήμαρχος Σπετσών, πολιτευτές της περιφέρειάς μας αλλά και πολλοί συμπατριώτες μας του νησιού, του εξωτερικού και του λεκανοπεδίου Αττικής.
Στη συνέχεια ο πρόεδρος της Επιτροπής Εγχωρίου Περιουσίας Γιάννης Βέζος μίλησε προς τους Αρχιερείς καθώς και τους προσκυνητές επισκέπτες, τους καλωσόρισε και τους ενημέρωσε σχετικά με το έργο που επιτελείται στο Μοναστήρι, ιδιαίτερα δε για την πορεία που βρίσκεται το θέμα της κατασκευής του Εκκλησιαστικού Μουσείου στο Μοναστήρι.

Φωτό: Evita