Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

Επιστολή Ομοσπονδίας τουριστικών καταλυμάτων Πελοποννήσου και Κυθήρων για την ακινησία του πλοίου «Βιτσέντζος Κορνάρος»

Προς 
Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας

Μεγάλο πρόβλημα έχει παρουσιαστεί στην ακτοπλοϊκή συγκοινωνία των νησιών Κυθήρων και Αντικυθήρων λόγω ακινησίας του πλοίου «Βιτσέντζος Κορνάρος» για δυο μήνες. Η ομοσπονδία τουριστικών καταλυμάτων Πελοποννήσου και Κυθήρων με ανησυχία άκουσε τις δηλώσεις του Υπουργού για την διακοπή της επιδοτούμενης γραμμής με την σύνδεση του με Πειραιά και Κρήτη και επισημαίνει ότι η απομόνωση των νησιών και η δυσκολία μετάβασης των επισκεπτών σε αυτά θα είχε μεγάλες συνέπειες στον τομέα της ανάπτυξης του τουρισμού, σε μια μάλιστα εποχή που όλοι οι φορείς του νησιού προσπαθούν να προσελκύσουν επισκέπτες.
Παρακαλούμε να πάρετε υπόψη σας ότι το τουριστικό κοινό ως επί το πλείστον επιλέγει την μετάβαση του στο νησί με το πλοίο. Επίσης θα ήταν περιττό να αναφερθούμε στις ανάγκες των κατοίκων των δυο νησιών που με μεγάλη ευκολία ο Υπουργός τις παρέκαμψε, διαφεύγοντας του ότι αναφέρθηκε σε δύο ακριτικά νησιά με όλα τα γνωστά προβλήματα
Η Ομοσπονδία διαμαρτύρεται έντονα και ζητά από το Υπουργείο και ιδιαίτερα από τον υπουργό να πάρει υπόψη του τις συνέπειες που θα είχε μια τέτοια απόφαση και να προβεί στην άμεση επανασύνδεση των νησιών με Πειραιά και Κρήτη για να σταματήσει η ταλαιπωρία των κατοίκων και να διευκολυνθεί και η μετάβαση των επισκεπτών του νησιού. Απαιτούμε το θέμα να αντιμετωπιστεί με την ανάλογη σοβαρότητα.

Η πρόεδρος                                           Η Γενική γραμματέας
                  Κατερίνα Δεμέστιχα                                      Δέσποινα Παπούλη

πηγή: Adelin fm