Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Δελτίο τύπου βουλευτή Παναγιώτη Μελά, 26/11/2013

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΕΛΑΣ
Βουλευτής Α’ Πειραιά και Νήσων
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 26-11-2013
Ο Βουλευτής Παναγιώτης Μελάς και Τομεάρχης Υγείας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, μιλώντας στη Βουλή σε Νομοσχέδιο που αφορά την διασυνοριακή Υγειονομική Περίθαλψη μεταξύ άλλων τόνισε:
Συζητάμε ένα Νομοσχέδιο που αφορά την Υγεία των πολιτών, αφορά την προσαρμογή της Εθνικής Νομοθεσίας στις διατάξεις της Οδηγίας 2011/24/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 9ης Μαρτίου 2011, στα πλαίσια της διασυνοριακής Υγειονομικής Περίθαλψης.
Με την υλοποίηση των διατάξεων αυτών  του Νομοσχεδίου, δίνεται η δυνατότητα  σε ασθενείς να καταφεύγουν σε ένα διπλανό κράτος για την παροχή Υπηρεσιών Υγείας.
Δημιουργείται δηλαδή ένα πλαίσιο, ώστε, οι πολίτες της χώρας να μπορούν να αναζητούν την κατάλληλη θεραπεία σε γειτονική χώρα, όταν η εν λόγω θεραπεία δεν παρέχεται στη χώρα ή όταν παρέχεται, αλλά δεν είναι προσβάσιμη σε εύλογο και ιατρικώς αποδεκτό χρονικό διάστημα.
Δεν έχω αντίρρηση να λειτουργήσει η διασυνοριακή Νοσοκομειακή Περίθαλψη.
Να λειτουργήσει όμως με την προϋπόθεση ότι, θα συμβάλλει στην καλύτερη εξυπηρέτηση των ασθενών, που πάσχουν από κάποιες ασθένειες, που δύσκολα θεραπεύονται στη χώρα μας.
Άλλο είναι να πηγαίνουν κάποιοι ασθενείς με ειδική νόσο, όπως σήμερα, σε άλλη χώρα, λόγω αδυναμίας να θεραπευτούν στη χώρα μας και άλλο να υποβαθμιστούν ακόμη περισσότερο οι παρεχόμενες Υπηρεσίες Υγείας και πολλοί ασθενείς να αναγκάζονται να πηγαίνουν για θεραπεία σε γειτονική χώρα.
Η πραγματικότητα είναι ότι σήμερα οι παρεχόμενες Υπηρεσίες Υγείας στη χώρα μας έχουν υποβαθμιστεί πάρα πολύ. Γι αυτό επιβάλλεται να αναβαθμιστούν όσο το δυνατό περισσότερο και όχι να υποβαθμισθούν κι άλλο.
Με την αναβάθμιση αυτή θα αποφεύγεται οι ασθενείς να μεταβαίνουν σε γειτονική χώρα και να υφίστανται μεγάλη ταλαιπωρία και περισσότερα έξοδα, ιδίως τη δύσκολη αυτή οικονομική περίοδο που διερχόμεθα.
Με τη βελτίωση των παρεχομένων Υπηρεσιών Υγείας στη χώρα μας, όχι μόνο δεν θα έχουμε διαρροή δικών μας ασθενών σε γειτονικές χώρες, αλλά θα προσελκύσουμε ασθενείς από το εξωτερικό.
Αυτό, αν συμβεί, θα ωφελήσει τη χώρα μας. Θα ωφελήσει τις επιχειρήσεις, τον Κρατικό Προϋπολογισμό και γενικότερα την Εθνική μας οικονομία και φυσικά μπορεί να συμβάλλει στην αύξηση της απασχόλησης.
Και ο κ.Μελάς κατέληξε:
Αυτή είναι η σωστή τακτική, που επιβάλλεται να εφαρμοστεί από την Κυβέρνηση στο χώρο της Υγείας και για το καλό των ασθενών και για την οικονομία της χώρας μας.