Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013

Δελτίο Τύπου Δήμου Κυθήρων - 8/11/2013

Συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο εκτάκτως την Πέμπτη 7-11-2013 στις 18,30 υπό την προεδρία του Λάζαρου Βέζου. Παρόντες ο Δήμαρχος Θ. Κουκούλης, οι Αντιδήμαρχοι, Μ. Πρωτοψάλτης καί Ν. Μεγαλοκονόμος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, Σ. Κασιμάτης, Σ. Βενέρης, Α. Λαχανάς, Κ. Καρύδη, Β. Πρωτοψάλτης, καί Δ. Φατσέας.
    Πρώτο και σημαντικότερο θέμα, η ακτοπλοϊκή σύνδεση Πειραιώς- Κυθήρων- Αντικυθήρων - Κρήτης. Ο Δήμαρχος και οι σύμβουλοι, στις τοποθετήσεις τους εξέφρασαν την αγανάκτηση τους για τις δηλώσεις του Υπουργού Ναυτιλίας για την άγονη γραμμή των νησιών μας. Το Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα :
1ον. Να αποστείλει ψήφισμα στον Υπουργό Ναυτιλίας στο οποίο να εκφράζει την αντίθεσή του στην διαφαινόμενη, από τις δηλώσεις του, κατάργηση της σύνδεσης των νησιών μας με τον Πειραιά.
2ον. Να ζητήσει, για το διάστημα των δύο μηνών που το πλοίο Βιτσέντζος Κορνάρος θα παραμένει σε ακινησία, να πραγματοποιεί το Πορφυρούσσα ένα ακόμη δρομολόγιο την εβδομάδα προς Αντικύθηρα.
3ον. Αντιπροσωπεία αποτελούμενη από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη μας, τον Δήμαρχο και τον Δημοτικό Σύμβουλο των Αντικυθήρων, να επισκεφθούν τον Υπουργό και να του εκθέσουν τα παραπάνω.
4ον. Σε περίπτωση που η κατάσταση στην ακτοπλοϊκή σύνδεση, εκτραχυνθεί το Δημοτικό Συμβούλιο να τεθεί επικεφαλής κινητοποιήσεων.
    Τα δύο επόμενα θέματα της ημερήσιας διάταξης ήταν η αποδοχή της μελέτης για την Προμήθεια μονάδας Αφαλάτωσης Αντίστροφης Όσμωσης, και η υποβολή της πρότασης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007-2013". Και τα δύο εγκρίθηκαν ομόφωνα.
    Το τέταρτο θέμα αφορούσε την επικύρωση απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής για τροποποίηση του Προϋπολογισμού για την δημιουργία κωδικού και την ανάθεση μελέτης για την Διαχείριση Βιοαποβλήτων των Κυθήρων.
    Το τελευταίο θέμα αφορούσε την έγκριση δαπάνης και πίστωσης 722,00 € για έξοδα αναμνηστικών δώρων, κατά την επίσκεψη της αντιπροσωπείας του Δήμου στην Κύπρο, για την ολοκλήρωση της αδελφοποίησης με τον Δήμο Καραβά Κύπρου.
Και τα δύο αυτά θέματα εγκρίθηκαν ομόφωνα.