Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Το όνειρο γίνεται πραγματικότητα

Σε λίγες μέρες το νησί μας τα Κύθηρα θα έχουν ένα υπερσύγχρονο Νοσοκομείο. Ο εξοπλισμός τοποθετείται στη θέση του και το προσωπικό εκπαιδεύεται στην λειτουργία των μηχανημάτων. Χώροι άνετοι, πολιτισμένο περιβάλλον, θυμίζει ιδιωτική ακριβή κλινική. Πολύ σύντομα θα έχει ολοκληρωθεί η εγκατάσταση των μηχανημάτων σε όλα τα τμήματα, και η εκπαίδευση του προσωπικού στον χειρισμό τους.
Στην φωτογραφία δύο συντελεστές αυτού του τόσο σημαντικού για το νησί μας έργου. Ο Διοικητής του Νοσοκομείου Γιώργος Μεγαλοκονόμος, ο οποίος οραματίστηκε και έφερε είς πέρας την κατασκευή του έργου, μετά δε την επάνοδό του στην διοίκηση ολοκληρώνει το όραμά του, με την προμήθεια του εξοπλισμού, η οποία είχε διακοπεί από την προηγούμενη διοίκηση. Ο δεύτερος της φωτογραφίας είναι ο Πολιτικός Μηχανικός Μάνος Βασιλάκης, ο οποίος είχε ορισθεί υπεύθυνος εργοταξιάρχης καί είχε την ευθύνη της ανέγερσης του κτηρίου, από την πρώτη στιγμή. Έφερε είς πέρας την αποστολή με επιτυχία και έκτοτε τον κέρδισαν και παρέμεινε στα Κύθηρα.
Συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές. Με την έναρξη της λειτουργίας του νέου Νοσοκομείου, το άριστο επιστημονικό και νοσηλευτικό προσωπικό, στο νέο περιβάλλον, ανοίγει νέα σελίδα στον τομέα της υγείας για τα Κύθηρα.


Μιχάλης Πρωτοψάλτης