Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

Ερώτηση βουλευτή Παναγιώτη Μελά για τους καθηγητές στα Κύθηρα, 5/11/2013

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΕΛΑΣ
Βουλευτής Α’ Πειραιά και Νήσων
Γραμματέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΠΡΟΣ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΘΕΜΑ: «Μεγάλο πρόβλημα αντιμετωπίζει το Λύκειο Κυθήρων λόγω έλλειψης καθηγητών»

Το νησί των Κυθήρων είναι ένα απομακρυσμένο και δυσπρόσιτο νησί, ιδιαίτερα την μακρά περίοδο του χειμώνα και οι κάτοικοί του αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα.
Τα προβλήματα έχουν σχέση με την έλλειψη ιατρών, τη σωστή θαλάσσια συγκοινωνία, ενώ τελευταία σταμάτησαν να λειτουργούν βασικές Δημόσιες υπηρεσίες, όπως η ΔΟΥ, η ΔΕΗ και ο ΟΤΕ και οι κάτοικοι επιβαρύνονται με υψηλό κόστος μετακίνησης για τις συναλλαγές τους με τις υπηρεσίες αυτές, σε μια περίοδο οικονομικής εξαθλίωσης όλων των πολιτών της Χώρας.
Μέσα στα προβλήματα αυτά, αντιμετωπίζουν τους τελευταίους μήνες ακόμα ένα σοβαρό πρόβλημα, τη μεγάλη έλλειψη καθηγητών, όπως αναφέρει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Λυκείου Κυθήρων.
Το Λύκειο Κυθήρων έχει έλλειψη πέντε καθηγητών, συγκεκριμένα, Μαθηματικού, Φυσικού, Χημικού, Οικονομολόγου και Πληροφορικής.
Η έλλειψη αυτή των καθηγητών έχει δημιουργήσει σοβαρή δυσλειτουργία στο Λύκειο και έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στις οικογένειες των μαθητών.
Αυτό, διότι, τα παιδιά που πρόκειται να δώσουν Πανελλαδικές εξετάσεις έχουν χάσει μαθήματα δύο μηνών.
Γι αυτό απαιτείται άμεσα η κάλυψη όλων των κενών του Λύκειο Κυθήρων, διότι τα παιδιά υφίστανται μεγάλο πλήγμα στην εκπαίδευσή τους, αφού θα συναγωνιστούν στις Πανελλαδικές εξετάσεις με παιδιά, τα οποία έχουν διδαχθεί τα μαθήματα της τάξης τους, από την πρώτη μέρα της σχολικής χρονιάς.

Μετά ταύτα ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:
Θα φροντίσετε για την άμεση κάλυψη των 5 κενών θέσεων καθηγητών του Λυκείου των Κυθήρων ώστε οι μαθητές να μπορούν να δώσουν με επιτυχία Πανελλαδικές εξετάσεις;

Ο ΕΡΩΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ
05/11/2013
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΕΛΑΣ