Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013

Δελτίο Τύπου Δήμου Κυθήρων - 7/11/2013

Μακρά τηλεφωνική επικοινωνία είχε την Παρασκευή 1η Νοεμβρίου ο Δήμαρχος, κ. Θεόδωρος Γ. Κουκούλης, με τον σύμβουλο του Υπουργού Ναυτιλίας κ. Κρητικό, στον οποίο εξέφρασε την έντονη δυσφορία των Κυθηρίων και των Αντικυθηρίων για τις πρόσφατες δηλώσεις του Υπουργού, κ. Μ. Βαρβιτσιώτη, που έχουν στοχεύσει τις γραμμές Κυθήρων και Αντικυθήρων που συνδέουν τα δύο νησιά μας με τον Πειραιά και την Κρήτη. Επίσης, ανέλυσε στον κ. Κρητικό τους λόγους για τους οποίους δεν πρέπει σε καμμία περίπτωση να καταργηθούν οι δύο γραμμές και τόνισε ότι οι κάτοικοι των δύο νησιών μας θα αγωνισθούν δυναμικά για την διατήρησή τους και δεν θα επιτρέψουν να αποκοπούν από το διοικητικό τους κέντρο, το Λεκανοπέδιο Αττικής.
    Επί πλέον, εμπεριστατωμένη επιστολή απέστειλε ο Δήμαρχος στον Υπουργό Ναυτιλίας, κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, στην οποία του εκθέτει τους λόγους για τους οποίους δεν πρέπει να καταργηθούν οι δύο επιδοτούμενες γραμμές. Αναφέρει μεταξύ άλλων ότι « το κράτος οφείλει να έρχεται αρωγός για να στηρίξει ουσιαστικά τις μειονεκτικές νησιωτικές περιοχές, ακόμη και σε περιόδους έντονης οικονομικής κρίσης» και καταλήγει τονίζοντας : «Ευελπιστούμε ότι θα εισακουσθούν οι λόγοι για τους οποίους πρέπει να διατηρηθούν οι δύο επιδοτούμενες γραμμές, ώστε να μην αναγκασθούν οι κάτοικοι των νησιών μας να οδηγηθούν σε ακραίες καταστάσεις οι οποίες διαταράσσουν την πολύτιμη κοινωνική ειρήνη».
    Σε κάθε περίπτωση, η Δημοτική Αρχή και το Δημοτικό Συμβούλιο θα αγωνισθούν για την διατήρηση των δύο επιδοτούμενων γραμμών.