Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

Διεθνές Συνέδριο για τα Γλυπτά του Παρθενώνα στο Σύδνεϋ από 15-17 Νοεμβρίου 2013

Διεθνές Συνέδριο με πολύ μεγάλη επιτυχία, πραγματοποιήθηκε στο Σύδνεϋ για την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα από 15-17 Νοεμβρίου 2013. Το κύριο θέμα του Συνεδρίου είχε τίτλο “Parthenon, an icon of global citizenship”, και η έναρξή του έγινε στο Nicholson Museum του Πανεπιστημίου του Σύδνεϋ.
Παρών στο Συνέδριο ήταν ο πρωθυπουργός της Νέας Νότιας Ουαλίας (N.S.W.) Μπάρι Οφάρελ, ο οποίος στη σύντομη ομιλία του τάχθηκε ανοιχτά υπέρ της επιστροφής των Γλυπτών στην πατρίδα τους την Ελλάδα και κάλεσε και τους βουλευτές να υποστηρίξουν αυτή τη θέση.
Παρόντες επίσης ήταν, ο ελληνικής καταγωγής φιλοκυθήριος υφυπουργός Οικονομίας της Αυστραλίας Αθανάσιος Συνοδινός, ο Υπουργός Πολιτισμού του N.S.W. συμπατριώτης μας Γιώργος Σουρής, η Πολιτειακή Γερουσιαστής του N.S.W. και σκιώδης υπουργός Σοφία Κότση, ο Πρέσβης της Ελλάδας στην Αυστραλία Χαράλαμπος Δαφαράνος, που μετέφερε μήνυμα του Υπουργού Πολιτισμού της Ελλάδας Πάνου Παναγιωτόπουλου, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Σύδνεϋ Σπύρος Κυρίμης, η Αντιπρόεδρος της ΑΧΕΠΑ Αυσταλίας Χριστίνα Λίντς, ο Πρόεδρος της ΑΧΕΠΑ N.S.W. Ιωάννης Καλλιμάνης κ.ά.
Το Συνέδριο οργανώθηκε από την Αυστραλιανή Επιτροπή για την επιστροφή των Γλυπτών, με πρόεδρο τον\ συμπατριώτη μας Εμμανουέλ Κόμινο (και συντονιστή  τον Ντένη Τριτάρη), ο οποίος Εμμαν. Κόμινος αναφέρθηκε στη σταθερή θέση όλων σχεδόν των πολιτικών της Αυστραλίας υπέρ της επιστροφής των Γλυπτών.
Συγχαρητήρια για τη διοργάνωση του Συνεδρίου και καλή επιτυχία στην προσπάθεια επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα.

Για περισσότερες πληροφορίες: www.parthenonmarblesaustralia.org.au