Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

Επιστολή Δημάρχου Κυθήρων για μείωση φόρων της αεροπορικής γραμμής Αθήνα-Κύθηρα

Οι ενέργειες του Δήμου μας για την καλύτερη αξιοποίηση του αεροδρομίου του Νησιού μας δεν σταματούν. Αυτή τη φορά ο Δήμαρχος με επιστολή του προς τον πρόεδρο του Αεροδρομείου Αθηνών ζητάει την μείωση των φόρων στη γραμμή Αθήνα-Κύθηρα. Πιστεύουμε ότι το αίτημα είναι δίκαιο καί θα το πετύχουμε
Το έγγραφο είναι το παρακάτω!

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΗΡΩΝ

Κύθηρα: 25/10/2013
Aριθμ. Πρωτ.: Φ36/80/3402


Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΠΡΟΣ: Toν Πρόεδρο Διοικητικού Συμβούλιου ¨Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών Ελ. Βενιζέλος¨
              κ. Καθ. Τραυλό Νικόλαο .
ΚΟΙΝ:  Toν Πρόεδρο της Olympic Air
              κ. Διονύση Μαλαματίνα .


Θέμα : Μείωση του φόρου αεροδρoμίου για την αερoγραμμή Αθηνών – Κυθήρων.


Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,

Σύμφωνα με τα άρθρα 16, 17 και 18 του Κανονισμού (ΕΚ) αρ. 1008/2008, για την εκμετάλλευση τακτικών αεροπορικών γραμμών, έχουν επιβληθεί υποχρεώσεις παροχής δημόσιας υπηρεσίας στην αεροπορική γραμμή Αθηνών – Κυθήρων.
Σήμερα ο επιβάτης χρησιμοποιώντας τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών για την μετάβαση στην ακριτική Νήσο Κυθήρων καταβάλλει για φόρο αεροδρομίου το συνολικό ποσό των 18,64 ευρώ (TX- 12.99WP, 5.65WQ) .
Την δεδομένη αυτή στιγμή υπάρχουν αερογραμμές παροχής δημόσιας υπηρεσίας που αναχωρούν από τον Αερολιμένα Αθηνών, όπως για Ικαρία , Λέρο , Αστυπάλαια , Μήλο, στις οποίες ο επιβάτης καταβάλλει συνολικά το ποσό των 9,03 ευρώ(ΤX -3.38WP, 5.65WQ). Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, προκύπτει μια σημαντική διαφορά της τάξεως του 50%, ποσοστό όχι ευκαταφρόνητο για την σημερινή μεγάλη οικονομική στενότητα που αντιμετωπίζει το σύνολο σχεδόν των Ελλήνων.
Υποβάλλουμε - κατόπιν των ανωτέρω- έγγραφο αίτημα για την μείωση του φόρου αεροδρομίου σε WP 3.38 ευρώ.
Ασφαλώς, είναι άδικο να υπάρχουν ευνοϊκότερης μεταχείρισης αερογραμμές που υπάγονται σε καθεστώς παροχής δημόσιας υπηρεσίας στο εσωτερικό της Ελλάδος από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, με διαφορετικά κριτήρια τιμολόγησης όταν η παροχή υπηρεσιών & προϊόντος από τον αερολιμένα δεν διαφέρει προς όλες τις γραμμές.
Θεωρώντας ότι αναγνωρίζετε το δίκαιο αίτημά μας για την μείωση του φόρου αεροδρομίου παρακαλώ όπως καταβάλετε κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίτευξη αυτού του στόχου για την ακριτική Νήσο των Κυθήρων.

Με ιδιαίτερη εκτίμηση,
Θεόδωρος Γ. Κουκούλης
Δήμαρχος