Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2016

Γιάννης Κασιμάτης και Μπάμπης Πετρόχειλος: Δύο αφανείς ήρωες των Κυθήρων

Να δουλεύεις τις ημέρες των εορτών δεν είναι εύκολο πράγμα, πόσο μάλλον όταν στη δουλειά σου καλείσαι να αντιμετωπίσεις και τα στοιχεία της φύσης στα οποία είσαι εκτεθειμένος. Ωστόσο κάποιοι άνθρωποι όχι μόνο αγαπούν πολύ αυτό που κάνουν αλλά έχουν και ιδιαίτερα ανεπτυγμένο το αίσθημα της προσφοράς και του καθήκοντος για τους συνανθρώπους τους, χωρίς να υπολογίζουν ωράρια, αντιξοότητες και κινδύνους.
Αναφέρομαι σε δύο πολύ αγαπητούς συμπατριώτες μας τον κ.Γιάννη Κασιμάτη και τον κ.Μπάμπη Πετρόχειλο από το υποστελεχωμένο τοπικό κλιμάκιο της ΔΕΗ στα Κύθηρα, οι οποίοι καθημερινά δίνουν μάχη με το αχανές και με πολλά προβλήματα δίκτυο της ΔΕΗ στο νησί μας, για να καλύψουν τις ανάγκες των κατοίκων και των επαγγελματιών.
Σήμερα Τετάρτη 28/12, έντονα κατά διαστήματα καιρικά φαινόμενα δημιούργησαν μεγάλα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση των Κυθήρων. Παρά τις δυσκολίες και την μεγάλη πίεση της δουλειάς, οι άνθρωποι του τοπικού κλιμακίου της ΔΕΗ από το πρωί μέχρι το βράδυ, έτρεχαν βρεγμένοι μέχρι το κόκκαλο, εκτεθειμένοι στην καταιγίδα και την χαλαζόπτωση για να μπορέσουν να αποκαταστήσουν τις ζημιές.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ λοιπόν σε αυτούς τους αφανείς ήρωες των Κυθήρων,  στους οποίους εκφράζουμε δημόσια τον σεβασμό μας και για τον αγώνα που δίνουν καθημερινά και για την προσφορά τους στην τοπική μας κοινωνία.

Από αριστερά ο κ. Μπάμπης Πετρόχειλος και ο κ. Γιάννης Κασιμάτης αμέσως μετά την αποκατάσταση
της βλάβης υπ' ατμόν, καθώς οι ζημιές ήταν πολλές
Παρακάτω σας παραθέτουμε video κατά την διάρκεια αποκατάστασης βλάβης πάνω σε κολόνα της ΔΕΗ στο βουνό της Αγίας Μόνης εν μέσω καταιγίδας σήμερα Τετάρτη 28/12.

Ρεπορτάζ - Φωτογραφίες - video: Παναγιώτης Μπαχτής

πηγή: Tsirigo fm