Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2016

Δελτίο τύπου Δήμου Κυθήρων, 6/12/2016

Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε η 2η Έκθεση Τουρισμού Grecka Panorama, και οι παράλληλες εκδηλώσεις που την πλαισίωσαν.
Η έκθεση πραγματοποιήθηκε στον εκθεσιακό χώρο του Ολυμπιακού Σταδίου της Βαρσοβίας PGE Narodowy, το Σάββατο και την Κυριακή 3 και 4 Δεκεμβρίου.
Πολωνοί και Έλληνες παράγοντες μιλούν για μία από τις πλέον δυναμικές και ολοκληρωμένες παρουσίες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα για τη χώρα μας στην Πολωνική πρωτεύουσα.
Πάνω από 120 έκθετες, Περιφέρειες, Δήμοι, tour operators, ξενοδοχεία και τουριστικές επιχειρήσεις από όλη την Ελλάδα, έδωσαν δυναμικό παρών και έδειξαν το καλύτερο πρόσωπο της τουριστικής Ελλάδας στο πολωνικό κοινό.
Περισσότεροι από 7.000 επισκέπτες κατέκλυσαν τους χώρους της έκθεσης, ενημερώθηκαν για προορισμούς και υπηρεσίες, έκλεισαν πακέτα διακοπών, διασκέδασαν και παράλληλα είχαν την ευκαιρία να γευθούν ελληνικά προϊόντα.
Ο Δήμος Κυθήρων συμμετείχε στην εν λόγω έκθεση με δικό του περίπτερο το οποίο κατακλύστηκε από κόσμο καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης. Το ενδιαφέρον υπήρξε μεγάλο καθώς τα Κύθηρα για τους περισσότερους Πολωνούς αποτελεί άγνωστο και γι’ αυτό ελκυστικό προορισμό.
Το περίπτερο του Δήμου επισκέφθηκαν μεταξύ άλλων ο Πρέσβης της Ελλάδας στην Πολωνία κ. Ευάγγελος Τσαούσης, με τον επικεφαλής του γραφείου ΟΕΥ Βαρσοβίας κ. Νικόλαο Χριστοδουλίδη, η Πρόεδρος της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής της UNESCO, κα Αικατερίνη Τζιτζικώστα, η Προϊσταμένη των Υπηρεσιών Εξωτερικού του ΕΟΤ κα Ιουλία Κουρεμένου, η αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου κα Ντίνα Νικολάκου και οι Αντιδήμαρχοι Χερσονήσου και Άρτας.
Η παρουσία του Δήμου στην Βαρσοβία στελεχώθηκε από τις Δημοτικές Συμβούλους κες Μαρία Κασιμάτη και Ειρήνη Τραβασάρου καθώς και από τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Ζαχαρία Σουρή.
Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η βοήθεια που προσέφερε αφιλοκερδώς ο εκ καταγωγής Κυθήριος κ. Ελευθέριος Μαρούλης τον οποίο ο Δήμος Κυθήρων ευχαριστεί θερμά.
Τέλος, ο πάντοτε δυναμικός Σύλλογος Ιδιοκτητών Καταλυμάτων της Αγίας Πελαγίας ανέλαβε το κόστος της παρουσίας διερμηνέα στο περίπτερο του Δήμου, η οποία μαζί με τον κ. Μαρούλη διευκόλυναν σημαντικά την προβολή των Κυθήρων στους Πολωνούς.
Την έκθεση επίσης επισκέφτηκαν και Κυθήριοι επαγγελματίες οι οποίοι ταξίδεψαν στην Βαρσοβία προκειμένου να πραγματοποιήσουν επαγγελματικές συναντήσεις, όπως η κα Βανέσα Ράϊκου, (El Sol Hotel), ο κ. Γεώργιος Κασιμάτης, (Irida Hotel), και ο κ. Δημήτριος Σταθάκης, (www.kythera.gr).
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στο Forum της έκθεσης, το 2015 κατεγράφησαν πάνω από 750.000 αφίξεις Πολωνών στους ελληνικούς προορισμούς, αριθμός τετραπλάσιος του αντίστοιχου αριθμού αφίξεων του 2009. Η τάση αυτή καταδεικνύει την ολοένα και μεγαλύτερη σημασία που αποκτά για τον Ελληνικό Τουρισμό η πολωνική αγορά καθώς και τις προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης που υπάρχουν.
Ο Δήμος Κυθήρων με την συνεχή παρουσία του σε τουριστικές εκδηλώσεις επαγγελματιών και κοινού σε όλη την Ευρώπη, τοποθετεί τα Κύθηρα στο χάρτη των τουριστικών προορισμών των Ευρωπαίων, προβάλλοντας ένα νησί με μοναδική φύση που παρέμεινε αγνό, δίνοντας βάση στις ήπιες μορφές τουρισμού οι οποίες μπορούν να το κάνουν τουριστικά επισκέψιμο τουλάχιστον 6 μήνες τον χρόνο.