Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016

Δελτίο τύπου Δήμου Κυθήρων, 16/12/2016

Τις συμβάσεις για την εκτέλεση 2 νέων δημοτικών έργων στην Τοπική Κοινότητα Μυρτιδίων υπέγραψε ο Δήμαρχος κ. Χαρχαλάκης με τον ανάδοχο που προέκυψε μέσα από δημόσιες διαδικασίες διαγωνισμών που εγκρίθηκαν ως προς τη νομιμότητά τους από τα αρμόδια κρατικά όργανα. Πρόκειται για τα έργα:
1) "Ασφαλτόστρωση Οδών Τ.Κ. Μυρτιδίων". Το έργο έχει συνολικό προϋπολογισμό με βάση τη μελέτη 20.000€ με το Φ.Π.Α. και μετά τη δημοπρασία που διεξήχθη και την παρασχεθείσα έκπτωση 38%, το ποσό της σύμβασης ανέρχεται σε 12.400,01€ με το Φ.Π.Α. Προβλέπεται η ασφαλτόστρωση της κεντρικής οδού του Δρυμώνα με χρήση κοινής ασφάλτου και προθεσμία περάτωσης τους 2 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης.
2) "Διάνοιξη - Βελτίωση Οδού Βάνης - Μυρτίδια". Το έργο έχει συνολικό προϋπολογισμό με βάση τη μελέτη 20.000€ με το Φ.Π.Α. και μετά τη δημοπρασία που διεξήχθη και την παρασχεθείσα έκπτωση 38%, το ποσό της σύμβασης ανέρχεται σε 12.400.00€ με το Φ.Π.Α. Το έργο είναι μεγάλης σημασίας για τον τομέα της πυρασφάλειας της περιοχής αλλά και για την δημιουργία μιας ασφαλούς διόδου διαφυγής σε περιπτώσεις εκτάκτων αναγκών που να εξυπηρετεί το Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας Μυρτιδιώτισσας, που προσελκύει χιλιάδες επισκεπτών. Προβλέπεται η βελτίωση, ο καθαρισμός και η επίστρωση της αγροτικής οδού που συνδέει την περιοχή του Βάνη με το Ι.Π. Παναγίας Μυρτιδιώτισσας μέσα από την θέση "Δασωνάρια". Στις ανηφόρες με μεγάλη κλίση θα γίνει διάστρωση με σκυρόδεμα. Η προθεσμία περάτωσης του έργου είναι 1 μήνας από την υπογραφή της σύμβασης.
Ο Δήμος μας, ακόμα και λίγες μέρες πριν τη λήξη του οικονομικού έτους, συνεχίζει δυναμικά την εκτέλεση απαραίτητων έργων και την υπογραφή συμβάσεων για νέα έργα, στο πλαίσιο της υλοποίησης του προϋπολογισμού του 2016 και σύμφωνα με τις σχετικές αποφάσεις των συλλογικών του οργάνων, ικανοποιώντας στο μέτρο του δυνατού αιτήματα των Τοπικών Κοινοτήτων και δημιουργώντας υποδομές που βελτιώνουν την καθημερινότητα και ενισχύουν την ασφάλεια κατοίκων και επισκεπτών.