Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016

Δελτίο τύπου Δήμου Κυθήρων, 12/12/2016

Ολοκληρώθηκε η γενική επισκευή και ανακαίνιση του κτιρίου στέγασης της Τοπικής Κοινότητας Φρατσίων. Έγιναν εκτεταμένες εργασίες εσωτερικών και εξωτερικών χρώσεων, αντικατάστασης κουφωμάτων, μονώσεων και επισκευής των παλαιών μωσαϊκών δαπέδων. Ανάδοχος μετά τη δημόσια πρόσκληση υποβολής προσφορών ήταν ο Ε.Δ.Ε. Ανδρέας Τραβασάρος και η συνολική δαπάνη του έργου μετά την έκπτωση ανήλθε σε 11.371,71€.
Παράλληλα, με δαπάνες του Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου έγιναν εργασίες επισκευής (βαψίματα) στο κτίριο που στεγάζεται ο Παιδικός Σταθμός στα Φράτσια, ολοκληρώθηκε το σύστημα της πυρασφάλειας που πλέον είναι πιστοποιημένο από την Π.Υ. και προγραμματίζονται νέες παρεμβάσεις με την έναρξη υλοποίησης του νέου προϋπολογισμού του 2017 (συντήρηση ή αντικατάσταση όλων των κουφωμάτων, ανακαίνιση κουζίνας, προμήθεια νέων ηλεκτρικών συσκευών και εξοπλισμού κ.λπ.).
Ο τοπικός σύλλογος και οι κάτοικοι προχώρησαν σε γενική ανακαίνιση του παλαιού Δ.Σ. του οικισμού, το οποίο τους παραχωρήθηκε από το Δήμο, ενώ προγραμματίζονται και νέες εργασίες στον αύλειο χώρο του. Το κτίριο αυτό είναι ένα αρχιτεκτονικό κομψοτέχνημα που μπορεί να στεγάσει πολλές πολιτιστικές και άλλες δράσεις. 
Τέλος, έχει ολοκληρωθεί η υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης ανάμεσα στο Δήμο Κυθήρων και την Περιφέρεια Αττικής για την εκτέλεση του μεγάλου έργου "Ανάπλαση Πλατείας Φρατσίων" προϋπολογισμού 292.000€ που χρηματοδοτείται εξολοκλήρου από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής και θα δημοπρατηθεί από το Δήμο Κυθήρων στις αρχές του έτους. Η διαδικασία έκδοσης των σχετικών αδειών που απαιτούνται για την εκτέλεση του έργου ήταν πολύμηνη και η συνεργασία του Δήμου με τον τοπικό πρόεδρο κ. Κώστα Πετρόχειλο, τον σύλλογο και τους κατοίκους άκρως αποδοτική.

Με τα έργα αυτά και κυρίως με το μεγάλο έργο της ανάπλασης που ανέμενε η τοπική κοινωνία επί πολλές δεκαετίες, η Τ.Κ. των Φρατσίων αποκτά νέα εικόνα, καθώς σταδιακά υλοποιούνται στο ακέραιο όλες οι δεσμεύσεις της Δημοτικής Αρχής προς τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής.