Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2016

Πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση του Αγροτικού Συνεταιρισμού Λιβαδίου Κυθήρων, 11/12/2016

Την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου, πραγματοποιήθηκε η ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του Αγροτικού Συνεταιρισμού Λιβαδίου Κυθήρων, στο χώρο του ελαιοτριβείου.
Η προσέλευση δεν ήταν πολύ μεγάλη, συνολικά συμμετείχαν 55 συνεταίροι.
Τον κόσμο καλωσόρισε ο Πρόεδρος του Συνεταιρισμού κ. Αριστείδης Καλλίγερος και στη συνέχεια το Σώμα όρισε προεδρεύοντα της συνέλευσης τον Αντιδήμαρχο Κυθήρων κ. Μαθιό Αγγελιουδάκη.
Οι  συνεταίροι ενημερώθηκαν για τα οικονομικά στοιχεία και τις δραστηριότητες της χρονιάς που κλείνει. Έξι θέματα βρίσκονταν στην ημερήσια διάταξη με το 5ο θέμα να μονοπωλεί τη συζήτηση, το οποίο αφορούσε τη Δακοκτονία. Η συζήτηση για το αν ο Συνεταιρισμός πρέπει να καταθέσει αίτημα για ψεκασμούς κατά του δάκου αλλά και το περίπλοκο νομικό πλαίσιο που επικρατεί, δίχασαν το Σώμα και στη συζήτηση οι τόνοι ανέβηκαν προς στιγμήν.
Επίσης οι συνεταίροι ενημερώθηκαν για τις εκτεταμένες εργασίες στο εργοστάσιο, για τον εκσυγχρονισμό των μηχανημάτων, το τυποποιητήριο και φυσικά για την πολυπόθητη άδεια την οποία ο Συνεταιρισμός Λιβαδίου απέκτησε πρόσφατα.
Ο Πρόεδρος αναφέρθηκε στις καταγγελίες και στα πρόστιμα που είχαν επιβληθεί παλαιότερα, λόγω μη ύπαρξης άδειας στο Συνεταιρισμό, που ξεπερνούν τις 5000€ αλλά και την ανάγκη επιβολής έκτακτης εισφοράς ύψους 50€ για τον κάθε συνέταιρο προκειμένου να καλυφθούν οι εργασίες που εκκρεμούν αλλά και τρέχουσες ανάγκες του εργοστασίου.
Συζήτηση έγινε και για την τύχη του παλιού μηχανήματος του Συνεταιρισμού το οποίο βρίσκεται εκτός λειτουργίας και παρά τις αντίθετες γνώμες που εκφράστηκαν, αποφασίστηκε να γίνει έρευνα αγοράς για να πωληθεί.
Μετά τη συνέλευση ακολούθησε η συνεδρίαση της ομάδας παραγωγών στην οποία συζητήθηκαν επίκαιρα θέματα.

Ρεπορτάζ - φωτογραφίες: Παναγιώτης Μπαχτής

πηγή: Tsirigo fm