Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016

Απέπλευσε για Χάλκη και Ρόδο το «Βιτσέντζος Κορνάρος»

Μετά την πρόσκρουση στην Κάσο

Απέπλευσε το απόγευμα της Κυριακής με προορισμό τη Χάλκη και τη Ρόδο το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Βιτσέντζος Κορνάρος», που τις πρωινές ώρες λόγω των κακών καιρικών συνθηκών προσέκρουσε στον προβλήτα του λιμανιού της Κάσου, στη διάρκεια χειρισμών πρυμνοδέτησης, με αποτέλεσμα να προκληθεί μικρή υλική ζημιά στη δεξαμενή έρματος.
Αφού  πραγματοποιήθηκε με ασφάλεια η αποβίβαση τριάντα ενός (31) επιβατών, εννέα (09) Φ/Γ και δύο (02) ΙΧ με προορισμό την Κάσο, το πλοίο απέπλευσε για την Κάρπαθο, με πρωτοβουλία του Πλοιάρχου ο οποίος επικαλέστηκε τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες και χωρίς προηγούμενο έλεγχο της οικείας Λιμενικής Αρχής, με διακόσιους ογδόντα εννέα (289) επιβάτες και εξήντα τρία (63) μέλη πληρώματος.
Mε τον κατάπλου του πλοίου στο λιμένα της Καρπάθου και κατόπιν σχετικής ενημέρωσης της αρμόδιας Εισαγγελικής Αρχής, συνελήφθη ο πλοίαρχος αλλά στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος.
Η σχηματισθείσα δικογραφία για την υπόθεση θα υποβληθεί στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή, κατά την προβλεπόμενη διαδικασία.
Στο πλοίο τελικά το απόγευμα δόθηκε πιστοποιητικό από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα και απέπλευσε στις 5:10 με προορισμό τη Χάλκη και την Κάρπαθο με 251 επιβάτες, 14 φορτηγά, 23 Ι/Χ και 10 δίκυκλα.

πηγή: in.gr