Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

Ο Καραβάς γιόρτασε τον Πολιούχο του Άγιο Χαράλαμπο

Με λαμπρότητα και με σύμμαχο τον καλό καιρό γιορτάστηκε ο πολιούχος του Καραβά, Άγιος Χαράλαμπος. Τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον ιστορικό ιερό ναό του Αγίου Χαραλάμπους, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κυθήρων κ. Σεραφείμ και των κληρικών Παναγιώτη Διακόπουλο και Κωσταντίνο Λαγό. Η προσέλευση του κόσμου μεγάλη. Τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος κ. Κουκούλης, οι Αντιδήμαρχοι κ. Πρωτοψάλτης και Μεγαλοκονόμος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Βέζος.
Εκλεκτοί προσκεκλημένοι αδελφοί από τον Καραβά της μαρτυρικής Κύπρου, ο  πρόεδρος του Προσφυγικού Σωματείου κ. Νικόλαος Χατζηστεφάνου και ο γενικός γραμματέας κ. Αντρέας Πατέρας συνοδευόμενοι από τις συζύγους τους. Προσήλθαν κατόπιν πρόσκλησης του προέδρου του Συλλόγου «Ο Όμορφος Καραβάς» κ. Μηνά Σουρή και του Προέδρου της τοπικής κοινότητας κ. Γιώργο Τσάκο.
Μετά το πέρας της πανηγυρικής λειτουργίας όλοι προσήλθαν στην αίθουσα του παλαιού σχολείου όπου έγιναν οι καθιερωμένες προσφωνήσεις και ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων από και προς τους εκλεκτούς καλεσμένους αδελφούς Κυπρίους που οι δεσμοί που τους ενώνουν με το νησί μας και ιδιαίτερα με τον Καραβά σηματοδοτήθηκαν από την αδελφοποίηση με τον Δήμο Καραβά Κύπρου που έγινε στις 20 Αυγούστου του 2012. Προσφέρθηκε ένας πλούσιος μπουφές με εξαιρετικά εδέσματα, τσίπουρο και καφέ που είχαν ετοιμάσει οι κυρίες του χωριού με πολύ μεράκι. Ήταν μια εκδήλωση πολύ επιτυχημένη αντάξια της ημέρας του πολιούχου Αγίου Χαραλάμπους και αξίζουν συγχαρητήρια στους διοργανωτές.






Ρεπορτάζ Παναγιώτης Πολίτης

πηγή: Adelin fm