Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014

Προγιαγιά ταξίδεψε από τα Κύθηρα στο Σότσι για να δει τη δισέγγονη της να αγωνίζεται

Ομογενείς στους Αγώνες και ένα μετάλλιο με ελληνικό χρώμα
Παρουσία των γονιών της, των παππούδων και της προγιαγιάς της αγωνίστηκε στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Σότσι η 23χρονη ομογενής από την Αυστραλία Στέφανι Μαγείρος. Η Μαγείρος από το Σίδνεϊ είναι η μοναδική Αυστραλή που έφτασε ως τα ημιτελικά της κατηγορίας «snowboard halfpipe».  
Η Στέφανι Μαγείρος θεωρείται, σύμφωνα με το «Έθνος», η δημοφιλέστερη μεταξύ των Αυστραλών αθλητών στην Ρωσία. Κοντά της ήταν οι γονείς, τα αδέλφια της, ο παππούς και η γιαγιά αλλά πήγε να την θαυμάσει και η προγιαγιά της η οποία ζει ακόμα στα Κύθηρα. Ήταν η πρώτη φορά που η προγιαγιά έβλεπε την δισέγγονή της να αγωνίζεται. «Ήταν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα» είπε η Στέφανι.  
Όμως η ελληνική ομογένεια εκπροσωπήθηκε και στο βάθρο, χάρη στην Λυδία Λάσιλα-Ιεροδιακόνου, η οποία κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στο ελεύθερο σκι και στην κατηγορία «aerials».   «Είμαι υπερήφανη για το επίτευγμά μου» δήλωσε η Λύδια μετά την επιτυχία της.
Είναι, δε, η δεύτερη Αυστραλή που κερδίζει χρυσό και χάλκινο μετάλλιο σε δυο διαφορετικούς Ολυμπιακούς, καθώς είχε κερδίσει και το χρυσό στο Βανκούβερ το 2010.

πηγή: lifo.gr