Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

Επιστολή κ. Ευστράτιου Χαρχαλάκη προς τον Υπουργό Ναυτιλίας κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και τη ΛΑΝΕ

Επιστολή προς τον Υπουργό Ναυτιλίας κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και τη ΛΑΝΕ έστειλε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εγχωρίου Περιουσίας κ. Ευστρ. Χαρχαλάκης με αφορμή την επαναδρομολόγηση του πλοίου ΒΙΤΣΕΝΤΣΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ στις άγονες γραμμές των Κυθήρων και Αντικυθήρων, ύστερα από τις πολλές και ισχυρές πιέσεις που ασκήθηκαν τόσο προς το Υπουργείο όσο και προς την εταιρεία αλλά και της μεγάλης δημοσιότητας που έλαβε το θέμα. Στην επιστολή του προς τον Υπουργό κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη ο κ. Χαρχαλάκης τονίζει μεταξύ άλλων:
"Η ενημέρωση από τη LANE LINES σχετικά με την επαναδρομολόγηση του ΒΙΤΣΕΝΤΣΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ από 21-2-2014 στις άγονες γραμμές των Κυθήρων και Αντικυθήρων μας γεμίζει με ικανοποίηση και δικαιώνει τους αγώνες και τις διαμαρτυρίες μας, στις οποίες εύλογα και δικαιολογημένα προχωρήσαμε σύσσωμοι οι φορείς και οι κάτοικοι των Κυθήρων και Αντικυθήρων αλλά και ευρύτερα (Περιφέρεια, Βουλευτές, Σωματεία, Ιδρύματα κ.λπ).

Η ετήσια τακτική και απρόσκοπτη σύνδεση των νησιών μας με όλους τους λιμένες σκοπιμότητάς τους και κυρίως με τον Πειραιά και την Κρήτη, αποτελεί δικαίωμα αναφαίρετο για τα νησιά και τους κατοίκους τους και όλες οι πιέσεις που ασκήσαμε προς το Υπουργείο σας είχαν ένα και μόνο στόχο: να σας ενημερώσουν πλήρως για τους αντικειμενικούς και ζωτικούς λόγους της απρόσκοπτης συνέχισης των δρομολογίων και των δύο πλοίων που εξυπηρετούν τα νησιά μας.

Είμαστε σίγουροι ότι και από τη νέα δρομολογιακή περίοδο - όπως εξάλλου ανακοινώθηκε - θα συνεχιστεί η απρόσκοπτη εξυπηρέτηση των νησιών μας και με τα δύο πλοία της γραμμής, τόσο το τοπικό όσο και το περιφερειακό, αφού μέχρι σήμερα τα δρομολόγια των δύο πλοίων έχουν εξυπηρετήσει τα Κύθηρα και Αντικύθηρα κατά τρόπο άψογο και έχουν συμβάλει στην τουριστική και γενικότερη ανάπτυξή τους".

Εξάλλου σε επιστολή του προς τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΛΑΝΕ κ. Χαράλαμπο Σαλβαράκη, ο κ. Χαρχαλάκης ανέφερε ότι οι Κυθήριοι και Αντικυθήριοι περιβάλλουν με εμπιστοσύνη και θέρμη και τα δύο πλοία που εξυπηρετούν τα νησιά μας, και φυσικά και τη ΛΑΝΕ, και θεωρούν ότι η ισορροπία των τελευταίων ετών που επετεύχθη στα δρομολόγια των δύο πλοίων της γραμμής, θα πρέπει να συνεχιστεί απρόσκοπτα καθώς η περίοδος από το 2008-9 και μετά απεδείχθη μακράν η καλλίτερη περίοδος ακτοπλοϊκής εξυπηρέτησης των νησιών μας.
Τέλος, προτρέπει τον κ. Σαλβαράκη και τη ΛΑΝΕ να προχωρήσουν άμεσα σε μια ήπια διαφημιστική πολιτική που να τονίζει τις δυνατότητες αυθημερόν (day trips από την Κρήτη) ή ολιγοήμερων επισκέψεων στα Κύθηρα και Αντικύθηρα, που δεδομένης της οικονομικής στενότητος, είναι σίγουρο ότι θα ενισχύσει σημαντικά την τουριστική ροή προς τα νησιά μας από τις όμορες περιοχές κατά το φετινό καλοκαίρι.

πηγή: Adelin fm