Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013

Εκδήλωση Κυθηραϊκού Συνδέσμου Αθηνών για την παρουσίαση του αρχείου των Κυθηραϊκών εφημερίδων

Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του Κυθηραϊκού Συνδέσμου Αθηνών τη Δευτέρα 16/12 το απόγευμα, όπου παρουσιάσθηκε η ψηφιοποίηση και η ανάρτηση στο διαδίκτυο όλων των Κυθηραϊκών εφημερίδων που έχουν εκδοθεί, από την Ενσωμάτωση της Επτανήσου, μέχρι και το 2010.
Όλος αυτός ο πνευματικός πλούτος, γίνεται πλέον προσιτός σε όλους τους Κυθηρίους, αλλά και σε κάθε ερευνητή πολύ εύκολα, πατώντας ένα κουμπί και ανοίγοντας τον υπολογιστή στην ιστοσελίδα του Κ.Σ.Α.
Η αίθουσα του Τριφυλλείου Ιδρύματος γέμισε και ο Πρόεδρος του Κ.Σ.Α κ. Γ.Καρύδης μίλησε για τις δυσκολίες αυτής της προσπάθειας που τελικά ξεπεράστηκαν και ευχαρίστησε αυτούς που βοήθησαν, την καθηγήτρια κ.Καίτη Αρώνη-Τσίχλη, το Τριφύλλειο Ίδρυμα, την Εταιρεία Κυθηραϊκών Μελετών και το κληροδότημα Αρώνη της Αυστραλίας.
Επίσης ο κ.Καρύδης ευχαρίστησε τη γραμματέα κ. Αλεξάνδρα Λουράντου, η οποία δούλεψε εντατικά και συνεργάστηκε με την εταιρεία Εqvus και ολοκλήρωσαν την προσπάθεια.
Η κ.Λουράντου έκανε επίδειξη με τον υπολογιστή και απέδειξε πόσο εύκολο είναι να ξεφυλλίσει κανείς οποιαδήποτε Κυθηραϊκή εφημερίδα.
Στη συνέχεια η καθηγήτρια κ.Καίτη Αρώνη-Τσίχλη, ο πρόεδρος του Τριφυλλείου κ.Καλοκαιρινός Εμμ. και ο πρόεδρος της Εταιρεία Κυθηραϊκών Μελετών κ. Ν.Πετρόχειλος μίλησαν με θερμά λόγια και συνεχάρησαν τον πρόεδρο και το Δ.Σ του Κ.Σ.Α. για αυτό το επίτευγμα.
Στο τέλος προσφέρθηκαν Τσιριγώτικα γλυκά και Τσιριγώτικη τσιπούρα.

Βασίλης Σταύρου ιερέως Χάρος