Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013

Η επίσκεψη της Εταιρείας Κυθηραϊκών Μελετών στο κτίριο της Βουλής

   Στα πλαίσια των επισκέψεων σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους που οργανώνει η Εταιρεία Κυθηραϊκών Μελετών, πραγματοποιήθηκε στις 21/12 το μεσημέρι, η προγραμματισμένη από καιρό επίσκεψη στο κτίριο της Βουλής των Ελλήνων, την οποίαν ο πρόεδρος καθηγητής κ.Νίκος Πετρόχειλος, είχε πολύ καλά προετοιμάσει και οργανώσει.
   Πενήντα Κυθήριοι που εγκαίρως δήλωσαν συμμετοχή, είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν σ’ ένα χώρο που δεν μπορεί κανείς να μπει εύκολα και απρογραμμάτιστα. Και βέβαια είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν από έμπειρο ξεναγό, στον εκθεσιακό χώρο της Βουλής, όπου εκτίθενται πολλά αντικείμενα και ντοκουμέντα, που έχουν σχέση με τον κοινοβουλευτισμό της νεώτερης Ελλάδος.
   Επίσης οι επισκέπτες άκουσαν την ιστορία του κτιρίου της Βουλής, που κτίσθηκε επί Όθωνος για να στεγάσει τους βασιλείς και έγιναν τα ανάκτορα του Βασιλείου της Ελλάδος.
   Τέλος οι επισκέπτες οδηγήθηκαν στα θεωρεία της αίθουσας του Κοινοβουλίου από όπου παρακολούθησαν τη Συνεδρίαση της ολομέλειας της Βουλής, που εκείνη την ώρα παρόντος και του Πρωθυπουργού άρχιζε η ψηφοφορία για το νομοσχέδιο του ενιαίου φόρου ακινήτων
   Ο πρόεδρος της Εταιρείας Κυθηραϊκών Μελετών Καθηγητής κ.Νίκος Πετρόχειλος ανακοίνωσε μετά την έξοδο από το κτίριο της Βουλής, ότι η επόμενη επίσκεψη θα γίνει στο Ισλαμικό μουσείο και έγκαιρα θα γίνει η σχετική ενημέρωση.

Βασίλης Σταύρου Ιερέως Χάρος