Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2013

Πραγματοποιήθηκε η ενημέρωση από τους πλοιοκτήτες του «ΠΟΡΦΥΡΟΥΣΑ»

Πραγματοποιήθηκε η συνάντηση των πλοιοκτητών του πλοίου «ΠΟΡΦΥΡΟΥΣΑ» κ.Τουρλουμούση και κ.Τσιάλα με τους αντιπροσώπους του δήμου Κυθήρων και με άλλους φορείς. Λόγω της μεγάλης προσέλευσης του κόσμου άλλαξε ο τόπος συνάντησης που ήταν να γίνει στο γραφείο του δήμου του Ποταμού και έγινε στο Πνευματικό Κέντρο του Ποταμού. Τη συζήτηση παρακολούθησαν και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Σεραφείμ, επαγγελματίες και πολλοί αντιπρόσωποι άλλων φορέων.
Οι ιδιοκτήτες του πλοίου προέβησαν σε ενημέρωση σε ότι αφορά την ακτοπλοϊκή γραμμή Κύθηρα -Νεάπολη και διαβεβαίωσαν ότι το νησί σε καμία περίπτωση δεν θα μείνει χωρίς πλοίο και γι’ αυτό η εταιρία αποφάσισε να ακυρώσει την ετήσια ακινησία του πλοίου, θα συνεχιστούν κανονικά τα δρομολόγια όπως έχουν, λαμβάνοντας υπόψη το πρόβλημα που δημιουργήθηκε με την διακοπή της άλλης ακτοπλοϊκής σύνδεσης με Πειραιά. Αναφέρθησαν ότι υπάρχει σκεπτικό εναλλακτικών προτάσεων και λύσεων για την καλύτερη εξυπηρέτηση του νησιού των Κυθήρων αλλά τονίστηκε ότι τον τελικό λόγο τον έχει το Υπουργείο Αιγαίου και Ναυτιλίας. Δήλωσαν πως η εταιρία είναι διατεθειμένη στην φουλ σαιζόν του καλοκαιριού που οι ανάγκες είναι μεγαλύτερες, να προσθέσουν και δεύτερο πλοίο στην τοπική γραμμή λόγω των αυξανόμενων αναγκών, ειδικά τώρα πού η μια ακτοπλοϊκή γραμμή καταργήθηκε.
Στη συζήτηση συμμετείχαν ενεργά συμπολίτευση, αντιπολίτευση και οι πολίτες του νησιού οι οποίοι κατέθεσαν την αγωνία τους για το μέλλον της ακτοπλοΐας των Κυθήρων και Αντικυθήρων με ερωτήσεις και προτάσεις. Αυτό το οποίο τονίστηκε ιδιαίτερα από τους παρευρισκομένους, ήταν ότι το υπουργείο θα πρέπει να πάρει σοβαρά υπόψη του το μεγάλο πρόβλημα που δημιουργήθηκε στην ακτοπλοΐα με την απόφαση που πήρε και επιβάλλεται όλοι μαζί να παλέψουν για την επαναφορά της σύνδεσης με Πειραιά.
Ρεπορτάζ Παναγιώτης Πολίτης

πηγή: Adelin fm