Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

Δελτίο τύπου βουλευτή Παν.Μελά, 18-12-2013

 
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΕΛΑΣ
Βουλευτής Α’ Πειραιά και Νήσων
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 18-12-2013
Ο Βουλευτής Παναγιώτης Μελάς και Τομεάρχης Υγείας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, μιλώντας στη Βουλή, στο σχέδιο Νόμου «Κύρωση Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου για το Κοινωφελές Ίδρυμα ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ», μεταξύ άλλων τόνισε:
Συζητάμε σήμερα για τρίτη φορά Κύρωση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, η οποία αφορά το Νοσοκομείο «ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ».
Τα προβλήματα λειτουργίας του εν λόγω Νοσοκομείου, είναι διαχρονικά και τα έχουμε συζητήσει πολλές φορές στο παρελθόν και στην Ολομέλεια και –κυρίως- στη Διαρκή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων. Όμως, παρά τις συζητήσεις που έχουμε κάνει, λύσεις μέχρι σήμερα, δεν έχουν βρεθεί από την Κυβέρνηση.
Το Νοσοκομείο «ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ» είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου, Φιλανθρωπικού χαρακτήρα, εποπτευόμενο από το Υπουργείο Υγείας.
Είναι θα έλεγα κάτι ενδιάμεσο, μεταξύ Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα.
Η πραγματικότητα είναι ότι, τα τελευταία χρόνια, η οικονομική του κατάσταση είναι απελπιστική και συνεχώς οδεύει από το κακό στο χειρότερο, αφού οφείλει πολλά εκατομμύρια ευρώ και δεν μπορεί να σταθεί στα πόδια του.
Οι εργαζόμενοί του, που φτάνουν τα 1050 περίπου άτομα, έχουν να πληρωθούν γύρω στους 8 μήνες, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα, να βιώνουν καθημερινά τραγικές καταστάσεις, ενώ, παρ΄όλα αυτά, προσπαθούν να κρατήσουν το Νοσοκομείο  «εν ζωή».
Ο λόγος που έφτασε το Νοσοκομείο σε αυτή τη δεινή οικονομική κατάσταση είναι η κακοδιαχείριση, η οποία έχει προέλθει από ανθρώπους του «ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ», από της ιδρύσεώς του. Όπως αναφέρει ο Σύλλογος των εργαζομένων, η κατάσταση αυτή είναι αποτέλεσμα χρονίων διαχειριστικών αδυναμιών και δυσλειτουργιών και ενδεχόμενα και περιπτώσεων αδιαφανούς διαχείρισης. Και γι’ αυτό, διερωτάται κανείς:
Γιατί μέχρι σήμερα το αρμόδιο Υπουργείο Υγείας δεν έχει κάνει έλεγχο σε βάθος, ώστε να έχουν αποκαλυφθεί πλήρως οι ευθύνες αυτών που οδήγησαν το Νοσοκομείο στα πρόθυρα του κλεισίματος;
Το έχω τονίσει και παλαιότερα, ότι, χρήσιμο είναι, να συνεχιστεί η λειτουργία του ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ και για το καλό των ασθενών αλλά  και των εργαζομένων.
Αναφέρομαι ιδιαίτερα στους εργαζόμενους του Νοσοκομείου, διότι, αν κλείσει το ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ, θα μείνουν άνεργοι πάνω από 1000 άτομα και κανείς από αυτούς δεν θα μπορεί να βρει εργασία, με αποτέλεσμα πολλοί να οδηγηθούν σε ψυχολογικά προβλήματα και σε χειρότερες καταστάσεις.
Επιβάλλεται, όμως, το αρμόδιο Υπουργείο να μην παρατείνει την απαράδεκτη αυτή κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο, αλλά να δώσει λύση.
Λύση σοβαρή, λύση υπεύθυνη και αποτελεσματική και όχι να παρατείνεται  και να διογκώνεται συνεχώς το πρόβλημα με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου.
Η διάσωση του Νοσοκομείου θα συμβάλλει στο να μην μείνουν άνεργοι οι εργαζόμενοί του και να υποστούν τις επιπτώσεις που σας ανέφερα.
Και ο κ.Μελάς κατέληξε: Μια τέτοια Νομοθετική Ρύθμιση θα ψήφιζα. Δεν ψηφίζω όμως ίδιες Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου χωρίς καμία βελτίωση της θέσης του ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ.