Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013

Δελτίο τύπου από το Γρ.Αντιπεριφερειάρχη Νήσων για 4 νέα έργα στην περιφερειακή ενότητα νήσων, 20/12/2013

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                             Πειραιάς  20-12-2013
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΝΗΣΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ
Ταχ.Δ/νση: Ακτή Ποσειδώνος 14-16
Ταχ. Κώδ:. 18531
Τηλέφ.: 213-20 73 501
FAX: 213-2073749

                                               
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 «Τέσσερα νέα έργα υποδομών, κοινωνικού και πολιτιστικού χαρακτήρα
 στην Περιφερειακή Ενότητα Νήσων»

Μετά από εισήγηση της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων, το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής πήρε αποφάσεις για τα παρακάτω νέα έργα:
  1. ΑΙΓΙΝΑ: Εγκρίθηκε η σύναψη και οι όροι προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής, του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και του Μητροπολιτικού Ναού Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αίγινας, για το έργο «Κατεπείγουσες εργασίες προστασίας Ι. Μητρόπολης Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αίγινας - Πρώτου Ελληνικού Βουλευτηρίου», προϋπολογισμού 130.000 ευρώ με ΦΠΑ.
  2. ΑΙΓΙΝΑ: Εγκρίθηκε η σύναψη και οι όροι προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και της Ιεράς Μητρόπολης Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης, για το έργο «Ανακαίνιση - αναδιαρρύθμιση κτιρίου της εκκλησιαστικής Λεουσίου Στέγης για τη λειτουργία Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων στην Αίγινα», καθώς και η σκοπιμότητα υποβολής πρότασης για το έργο στο ΠΕΠ Αττικής 2007-2013 και εκτέλεσής του από την Περιφερειακή Ενότητα Νήσων, προϋπολογισμού 3.078.936 ευρώ με ΦΠΑ.
  3. ΜΕΘΑΝΑ: Εγκρίθηκε η σύναψη και οι όροι προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Τροιζηνίας, για το έργο «Κατασκευή εξωτερικού δικτύου αγωγού ύδρευσης Μεθάνων», προϋπολογισμού 1.750.220 ευρώ με ΦΠΑ, το οποίο θα κατασκευάσει η Περιφερειακή Ενότητα Νήσων με την υποβολή από το Δήμο Τροιζηνίας πρότασης στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Περιβάλλον και αειφόρος ανάπτυξη» (ΕΠΠΕΡΑΑ).
  4. ΜΕΘΑΝΑ: Εγκρίθηκε η σύναψη και οι όροι προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Τροιζηνίας, για το έργο «Επέκταση Δικτύου Ακαθάρτων Μεθάνων», προϋπολογισμού 929.500 ευρώ με ΦΠΑ, το οποίο θα κατασκευάσει η Περιφερειακή Ενότητα Νήσων με την υποβολή πρότασης από τον Δήμο Τροιζηνίας στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Περιβάλλον και αειφόρος ανάπτυξη» (ΕΠΠΕΡΑΑ).
Ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Δημήτρης Κατσικάρης δήλωσε σχετικά τα εξής:
«Οι αποφάσεις για την κατασκευή νέων έργων υποδομών και κοινωνικού χαρακτήρα στην Περιφερειακή Ενότητα Νήσων, δείχνει ότι η Περιφέρεια Αττικής στηρίζει με πράξεις την ανάπτυξη και τις τοπικές μας κοινωνίες.
Με την πολιτιστικού και ιστορικού χαρακτήρα παρέμβαση στο Πρώτο Βουλευτήριο της Αίγινας, σώζεται ο ιστορικός Ναός στον οποίο έκανε τα πρώτα του βήματα το Νεοελληνικό κράτος και ο Ιωάννης Καποδίστριας.
Με το έργο κοινωνικής παρέμβασης στο Λεούσιο, σε συνεργασία με τον Σεβασμιότατο Μητοπολίτη κ. Εφραίμ, η Αίγινα θα αποκτήσει την πρώτη πρότυπη και σύγχρονη μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων.
Με τα δύο έργα δικτύων ύδρευσης και ακαθάρτων  στα Μέθανα, μέσα από την αγαστή συνεργασία με τον Δήμαρχο Τροιζηνίας Γιάννη Σαμπάνη, βελτιώνουμε καίρια και αποφασιστικά τις βασικές υποδομές, προστατεύοντας την υγεία των κατοίκων και των επισκεπτών της Λουτρόπολης, αλλά και το περιβάλλον.
Η απόφασή μας για την κατασκευή χρήσιμων έργων, δείχνει στην πράξη ότι το μήνυμα του Περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρού «με έργο πάμε μπροστά», είναι χειροπιαστό και έχει αντίκρισμα αλήθειας».